Beginner's Handleiding voor Construct 2

2
  • 0 favourites

Index

Tagged

Contributors

Stats

30,787 visits, 37,577 views

Translations

Tools

License

This tutorial is licensed under CC BY 4.0. Please refer to the license text if you wish to reuse, share or remix the content contained within this tutorial.

sommige teksten zijn niet vertaalt om zo betere aansluiting te hebben met het programma

Goed dat je voor Construct 2 hebt gekozen! Laten we beginnen met het maken van je eerste HTML5 spel. We zullen het 'Ghost Shooter' demo spel gaan maken. Probeer het hier eerst, zodat je weet wat de bedoeling is: een speler die kijkt naar de muis, beweegt met de pijltjestoetsen en schiet op monsters met de muis. Van lagen tot evenementsysteem - je zult alles leren om een eenvoudig spel te maken!

Let op: gelieve niet om hulp te vragen in de commentaren van deze tutorial! In plaats daarvan, ga naar ons forum om het best mogelijke antwoord op de eventuele vragen te krijgen.

Alternatieve tutorials

Er is een alternatieve gids voor beginners: Hoe maak je een platform spel, gericht op het maken van een jump-and-run platformer in plaats van een top-down shooter. Je kunt met beide tutorials beginnen, maar we raden je aan om beide handleidingen te doorlopen een goed idee te hebben hoe je beide soorten spellen kunt maken!

Er is ook Hoe maak je een Asteroids clone met minder dan 100 events door Kyatric die is een beetje geavanceerder is, maar ook zeer gedetailleerd.

installeren Construct 2

Als je het nog niet hebt gedaan, neem een exemplaar van de nieuwste release van Construct 2 hier. De Construct 2 editor is alleen voor Windows beschikbaar, maar de games die je maakt kunnen overal op draaien, zoals Mac, Linux of iPad. Construct 2 kan ook op gelimiteerde gebruikersaccounts worden geïnstalleerd. Het is ook portable, zodat je het bijvoorbeeld ook kunt installeren op een USB stick, zodat je het kunt meenemen!

Aan de slag

Nu je alles hebt ingesteld, start Construct 2. Klik op de File -knop, en kies New .

In het New Project dialoogvenster, hoeft je niets te veranderen. Klik op Create project. Construct 2 zal het gehele project in een enkele .capx file opslaan voor ons. Je zou nu een lege lay-out moeten zien - de lay-out is een ontwerp weergave waarin u objecten kunt maken en plaatsen. Denk aan een lay-out als aan een spelniveau of menuscherm. In andere software, kan dit ook wel een room, scene of frame worden genoemd.

Invoegen van objecten

Betegelde achtergrond

Het eerste wat we willen is een herhalende achtergrond tegel. Het Tiled Achtergrond object kan dit voor ons doen. Allereerst is hier je achtergrond textuur - klik met de rechtermuisknop en bewaar het ergens op je computer ( wel onthouden, je hebt deze straks weer nodig):

Dubbel klik nu ergens in het lay-out venster om een nieuw object in te voegen. (Later, als het gevuld is, kunt je het ook met de rechtermuisknop openen en kiezen voor Insert new object.) Zodra de Insert new object dialoogvenster verschijnt, dubbelklik op het Tiled Background object om deze te plaatsen.

Er verschijnt een vizier om aan te geven waar je het object kunt plaatsen. Klik ergens in de buurt van het midden van de lay-out. De textuur editor opent om de textuur voor de tegels in te voeren. Laten we de afbeelding importeren die we eerder hebben opgeslagen. Klik op het map-pictogram om een textuur te openen, je kunt het vinden waar je het bestand hebt opgeslagen bij het downloaden, en selecteer de textuur.

Sluit de textuureditor door te klikken op de X in de rechterbovenhoek. Als er om wordt gevraagd, zorg ervoor dat je eerst opslaat! Nu zou je je betegelde achtergrond object moeten zien in de lay-out. Laten we het formaat wijzigen om de gehele lay-out te bedekken. Zorg ervoor dat het geselecteerd is, dan zou de Properties Bar aan de linker kant alle instellingen voor het object moeten laten zien, waaronder de grootte en positie. Stel de positie in op 0, 0 (linksboven in de lay-out), en de grootte 1280, 1024 (de grootte van de lay-out).

Laten we ons werk eens bekijken. Houdt control vast en scroll het muiswiel naar beneden om uit te zoomen. Of klik view - zoom out een paar keer. Je kunt ook de middelste muisknop, of spatie ingedrukt houden, om rond te kijken. Netjes hè? Je betegelde achtergrond bedekt de gehele lay-out nu:

Via control + 0 of klik op view - zoom tot 100% om terug te keren naar de 1:1 view.

(Als je ongeduldig bent zoals ik, klik op het kleine 'run' pictogram in de titelbalk van het venster! Een browser pop-up met je lay-out zou getoond moeten worden! Woo!)

  • 0 Comments

  • Order by
Want to leave a comment? Login or Register an account!