Sprite Partikkeli-Efektit

1
  • 0 favourites

Tagged

Stats

1,699 visits, 1,858 views

Tools

License

This tutorial is licensed under CC BY 4.0. Please refer to the license text if you wish to reuse, share or remix the content contained within this tutorial.

Hei nyt kaikille!

Kuten näit nimestä, tässä ohjeessa kerrotaan yksinkertaisesti yksi tapa tehdä partikelliefektejä. (Esim. Savu, tuli, sähkö, taikuus jne.) Tämä on yksi helpoimmista tavoista mitä tiedän, aloittelija, joka osaa hieman ajatella, voi (todennäköisesti) tehdä tämän melko kevyesti. Käytän tätä metodia kaikissa peleissäni. (pelit, mitä olen jo julkaissut, evät sisällä hyvää kuvaa tämän toimivuudesta)

Ensiksi, unohda partikkeli-objektit. Niitä sinä et tässä käytä, vaan spritejä. Siitä nimi.

Sitten, sinun pitää miettiä, mikä objekti ko. partikkeleja tuottaa. Tein tämän mustan laatikon esimerkiksi.

Sitten tee yksi kappale partikkelia, mitä haluat ilmestyvän. Mitä yksinkertaisempi tekstuuri, sen vähemmän peli lagaa jos partikkeleja on suuria määriä.

Seuraavaksi siirrymme komentoihin. Tee palikalle "Every X Seconds"- komento. Laita siihen haluamasi numero, näin monen sekunnin välein uusi partikkeli syntyy. (suosittelen alle sekuntia) Laita objektisi luomaan partikkeli tuon sekunnin jatkoksi, niin että partikkeleita voisi syntyä. (spawn "particle" on imagepoint 0)

Kuvapisteillä (image point) ei ole väliä. Jos haluat että esim. Taikasauvan päästä tulee partikkeleita, voit tietenkin laittaa partikkeleiden syntymiskohdaksi taikasauvan pään kuvapisteen. (Sinun pitää asettaa se itse tekstuurinmuokkaimessa)

Nyt objektisi tuottaa partikkeleita, mutta tämä ei ole vielä ohi! Milloin partikkelisi katoavat? Olen listannut mahdollisia tapoja alle. Käytä mitä haluat. (jos et ymmärrä koodista, miten partikkelit katoavat, kopioi vain kuvasta tiedot ja katso omin silmin. )

Viimeinen osa. Onko liian tylsää, että partikkelit vain ilmestyvät samaan kohtaan? Nyt muutetaan asia.

Koodi saa partikkelin vaihtamaan paikkaa heti ilmestyttyään.

Vaihda random-kohdan numeroarvoa sen mukaan, että miten kauas partikkelin syntyvän maksimissaan. Kuten "random(-20,20)"

Seuraava tekee vielä efektistä kauniimman. Se saa partikkelin vaihtamaan kulmaansa syntyessään.

Ja efektisi on valmis.

---Jabutosama

  • 0 Comments

  • Order by
Want to leave a comment? Login or Register an account!