music won't loop properly

This forum is currently in read-only mode.
  • I use lmms for my music software and it loops PERFECTLY in lmms but in construct classic there is a pause in the loop(i use .wav file). I put "load resource" and "play channel" but it isn't seamless. someone said to use "cache directory" or "cache file". I don't quite know how to use "cache directory" and when I use "cache file" it doesn't work...maybe i'm doing it wrong??

    I think someone also said to put system timescale to normal every tick and it will solve the problem..but it didn't work for me.....

  • Here is a cap with a few different methods of loading and "looping" sounds/music in either WAV or MP3:

    https://dl.dropboxusercontent.com/u/4714446/LoopMus.zip

    The music commands do have a delay, and autoplay resource on an MP3 seems to fail, but otherwise the others are looping fine on my desktop (Win 8.1, 64bit, 8GB DDR3 RAM, NVIDIA GeForce 210 1GB DDR3 VRAM).

    Hope that helps! <img src="{SMILIES_PATH}/icon_e_smile.gif" alt=":)" title="Smile">

  • https://www.dropbox.com/s/rvwmzqjoeehxgn1/boss%20song.wav?dl=0

    how did you export without pause at the end?? it works PERFECTLY in lmms but it doesn't export properly why??

  • Hmm, that file does indeed seem to have trouble looping.

    I would recommend using the free program Audacity to add a fade-in for the first 0.3s of the audio, and a fade-out effect on the last 0.3s of the audio. Silence is much easier to loop I find.

  • Try Construct 3

    Develop games in your browser. Powerful, performant & highly capable.

    Try Now Construct 3 users don't see these ads
  • I'm also having music looping issues; my background music loops perfectly when I test my game from C2 (i.e., via a Web browser)-- but when I export and build for Android, there is a pause between each loop.

    Is there a way to avoid this?

    Thanks!

    Bryan

  • I'm also having music looping issues; my background music loops perfectly when I test my game from C2 (i.e., via a Web browser)-- but when I export and build for Android, there is a pause between each loop.

    Is there a way to avoid this?

    Thanks!

    Bryan

    bcgreen24

    You have posted this in the - now retired - Construct Classic section, which I'm guessing was not your intention?

Jump to:
Active Users
There are 1 visitors browsing this topic (0 users and 1 guests)