zichtbare Timer Bar for Games

2
  • 2 favourites

Tagged

Attached Files

The following files have been attached to this tutorial:

.capx

game-with-timer-bar.capx

Download now 127.87 KB

Stats

1,106 visits, 1,174 views

Tools

Dit is een zeer eenvoudige methode voor het creëren van een visuele timer bar voor acties in het spel. Het vereenvoudigt de methode van het maken getimede gebeurtenissen tijdens games door ze zichtbaar te maken.

In de afbeelding zie je de blauwe timer bar aan de top. Het starts hier en elke seconde beweegt het 4 pixels naar beneden. Langs de linkerkant zie je de timer triggers, deze kleine vierkantjes trigger events als de timer bar botst tegen hen. U kunt meer bestaande afspraken toevoegen door gewoon Control ingedrukt houden en sleep je de triggers omhoog of omlaag over het scherm. triggers boven aan is aan het begin van het spel en beneden gedeelte worden de gebeurtenissen later activeert.

Hier is de code dat beweegt de timer bar omlaag.

En hier is de code die de botsingen voor stelt van de verschillende gebeurtenissen

Ik hoop dat dit meer voor zichzelf spreekt, ik weet zeker dat er veel betere manieren zijn om dit te doen, maar ik vond de timers die zijn ingebouwd in het spel te verwarrend zijn, dus voor velen van ons die meer visueel georiënteerd zijn kan dit een beter optie zijn. daarna gewoon de timer bar en triggers onzichtbaar maken en u bent helemaal klaar.

Je kan ze ook plaatsen in hun eigen lagen . Ik maak een CapX bestand voor hier, zodat je kunt kijken naar de code. Ik voeg ook een heleboel reacties van mensen die mij hebben geholpen.

Hoop ​​dat dit helpt.

Demo game is on the Arcade at: scirra.com/arcade/example/8334/alien-attack

Allan

.CAPX

game-with-timer-bar.capx

Download now 127.87 KB
  • 1 Comments

  • Order by
Want to leave a comment? Login or Register an account!