Uppladdning HTML5 spel till Kongregate

1
 • 0 favourites

Index

Tagged

Stats

3,281 visits, 3,383 views

Tools

Vad är Kongregate?

Kongregate.com i den mest grundläggande beskrivning, är ett flash spel webbplats som erbjuder massor av spel att spela från olika utvecklare. Dess en stor källa för dem som börjat som idéer ofta få feedback ganska snabbt. Det är en trevlig plats att göra lite kontanter samt Kongregate presenterar en annons tjänsten intäktsslag som delar upp till 50% av sina intäkter med indie-utvecklare (Detta beror naturligtvis på hur många spelar ditt spel).

Några saker att notera.

Kongregate.com är främst ett flash spel webbplats, vilket de flesta spel på det görs i antingen flash eller Unity3D. Emellertid Kongregate kan stödja JavaScript.

Alla icke-flash-spel måste manuellt godkännande av den Kongregate personalen efter uppladdning innan de kan publiceras.

Låt inte detta avskräcka dig dock, som Kongregate allmänhet publicerar dem. De närmare detaljerna om vad som krävs för att publicera ett spel är här.

Med det sagt, låt oss fortsätta att handledningen.

Kongregate erbjuder en mall på deras webbplats för JavaScript API. Inom denna mall är tre filer-tillgångar, Game.html, and kongregate_shell.html. Du behöver bara skalet filen.

1. Exportera ditt spel som en "HTML5 hemsida". Detta kommer att göra handledningen desto lättare att följa. Också, Hämta "HTML shell" mall som kan hittas här.

2. Packa upp filen på skrivbordet för enkel åtkomst.

3. Öppna upp den resulterande mappen och ta kongregate_shell.html file. Dra över till ditt spel kärnan katalogen och placera den där.

4. Öppna upp filen och navigera mot botten av koden tills du ser detta:

  <div id="contentdiv" style="top:0px; left:0px; width:700px; height:500px; borders:none;">
  </div>

Det är där vi kommer att placera iframe kod.

Extra: Du kommer också att märka att några rader ovanför ser du ett Bädda för spelet. Till yttermera visso att spelet fungerar på alla webbläsare jag lämnade in den inbäddade där och ändrade citatet i ledningen från "game.html" till "index.html"

5. Inom "contentdiv" plats denna kod:

    <iframe src = "index.html" width = "[gamewidth]" height = "[gameheight]">
  		<p>This Browser does not support the iFrame.</p>
  	 </iframe>

Vart skulle du ange de specifikationer som är relevanta för ditt spel resp.

Det är ganska mycket det för en del av kabeldragning ditt spel för att arbeta inom API. Nästa du behöver för att ladda upp den som är täckt på nästa sida.

 • 0 Comments

 • Order by
Want to leave a comment? Login or Register an account!