Hur man gör en Windows 8 App

1
  • 0 favourites

Skapa ett spel för Windows 8 är lätt med Construct 2. Om du inte redan har, ladda ner gratis utgåva and get going with the Beginner's guide!

Du kanske också är intresserad av exporterar till Windows Phone 8 samt (som måste ske separat).

Ställa

Du behöver Windows 8 (RTM eller nyare - det kommer inte att fungera på release förhandsgranskning eller äldre). Därefter måste du installera Visual Studio 2012 Express på Windows 8.

Om du installerar Windows 8 och aldrig har installerat ett operativsystem innan, ta hand under installationen. Du kan behöva justera BIOS inställningar och formatera eller partitionera en hårddisk. Göra ett misstag kan orsaka dataförlust eller resultera i ett system som är svårt att återhämta sig. Om du är osäker bör du be någon om hjälp när du installerar, eftersom de inblandade steg är utanför ramen för denna guide, och vara säker på att göra säkerhetskopior av alla viktiga data i förväg.

Utveckling

Du måste lägga touch-kontroller. Se denna tutorial på touch-kontroller för hjälp om det.

Olika enheter har olika skärmstorlekar. Se stödja flera skärmstorlekar.

Du kan lägga till Windows 8 objekt i projektet för att ta integreras med Windows 8 specifika funktioner som knäppa och roaming lagring.

Exportera från Construct 2

Först, se till att ditt projekt har rätt Namn, Beskrivning och Författare egenskaper som, eftersom de kommer att användas i det exporterade app.

I Exportera Project dialogrutan, väljer Export för Windows 8 och följa nästa steg som du skulle för att exportera ett vanligt projekt.

I exporten katalogen hittar du en Visual Studio projekt. Observera att det finns tre bildfiler för ikoner för program, app-logo.png, app-smalllogo.png och app-storelogo.png. Du bör ersätta dessa med dina egna bilder, men hålla dem exakt samma dimensioner.

Det största projektet har ändelsen .sln (lösning). Dubbelklicka på den i Windows 8 och Visual Studio ska öppna den.

Testa från Visual Studio

Om du inte har använt Visual Studio innan, det är ett komplicerat och sofistikerat verktyg för applikationsutveckling. Men, behöver du bara använda ett litet antal kommandon för att konfigurera och testa din app. hitta "Solution Explorer" bar som listar alla filer i projektet.

Dubbelklicka på package.appxmanifest. Denna fil innehåller alla inställningar för ditt app. Det finns en sak du behöver för att ställa upp eftersom Construct 2 inte kan exportera det för dig, är som förläggaren certifikat för app. Klicka på Förpackning flik, vilket förmodligen har ett rött X vid det eftersom certifikatet inte är inställd.

Nu klickar Välj certifikat.... I dialogrutan som öppnas klickar du på rullgardinsmenyn och välj Skapa testcertifikat....

En dialogruta visas med din Publisher-ID och ett lösenord. Ange inte ett lösenord - lämna det tomt och klicka på OK. Klicka på OK på Välj certifikat dialogrutan också, och du bör nu ha ett intyg set (gruvan visas som CN=Ashley). Om du har gjort detta korrekt de röda X borde ha försvunnit också.

Testcertifikat bara tillåter dig att testa din app. Vid publicering till Windows 8 App Store, du behöver ett annat certifikat för att publicera din app.

Nu kan du starta din app genom att trycka F5. Visual Studio kommer att bygga det och starta det som en Windows 8 app, som använder Internet Explorer 10 surfar motor. Detta gör att du kan testa att allt fungerar i nya webbläsare och operativsystem. Du kan också prova tweaking inställningarna i package.appxmanifest, vilket inkluderar alternativ som orientering lås och andra bilder kakel.

Publicering

Att förelägga Windows 8 App Store, börja följa stegen från denna URL:

https://appdev.microsoft.com/StorePortals/

Du kan behöva betala en avgift för att öppna ett nytt Microsoft Developer konto. Webbplatsen kommer att ta dig igenom alla nödvändiga åtgärder och skapa publicering instrumentbrädan där du kan publicera apps till butik.

Andra alternativ

Se även:

Hur man gör en Windows Phone 8 app

Hur man gör Android spel

Hur man gör iPhone och iPad spel

Hur man gör en iOS web app

Publicera och främja din Construct 2 spel

  • 0 Comments

  • Order by
Want to leave a comment? Login or Register an account!