Hidden features #6: Edit images in construct externally

This forum is currently in read-only mode.
  • To use this feature, navigate to C:\Program Files\Scirra\Construct and make a new folder called 'Images'

    Right click on a frame in an animation and select 'Launch Explorer'

    <img src="http://img142.imageshack.us/img142/5655/delete1.png">

    Windows explorer will launch with all your images exported as pngs, which you can drag drop into another program.

    <img src="http://img5.imageshack.us/img5/8516/delete2.png">

    Once you are done editing them, save, and close the folder

    <img src="http://img26.imageshack.us/img26/3707/delete3.png">

    Click yes and the images will be updated in Construct. The directory wont be cleared until you edit another image. Also, the feature is a bit experimental, and doesn't support adding additional frames.

  • This really helps... but how about a way to launch an external image editor from the internal image editor. That is where i feel im missing it the most.

    Anyway... I love all these hidden features and #6 is a helpfull improvement

  • The idea you have photoshop or whatever open in the background and you just drag and drop

  • Fun fact: clicking 'launch explorer' in 0.99.82 crashes Construct.

  • Try Construct 3

    Develop games in your browser. Powerful, performant & highly capable.

    Try Now Construct 3 users don't see these ads
  • It works fine for me.

  • Okay, now it doesn't. Strange. It was working a second ago, and all I did was add an image point to the image and now it's all crashy. I guess this needs to be tested further.

  • I have an other problem with this feature. It isn't exporting any images to the "Images" Directory. And it is not crashing here.

    I use 0.99.82 too.

  • The crash seems to happen after you try to add image points. If you just add a sprite without doing anything it works fine.

  • I have an other problem with this feature. It isn't exporting any images to the "Images" Directory. And it is not crashing here.

    I use 0.99.82 too.

    Are you on Vista or Win7? If so, I've submitted the bug, the cause, and a proposed fix. Only issue is that Davo is the one the bug is assigned to...

    https://sourceforge.net/tracker/index.p ... id=1003219

  • I use Win 7 64bit.

Jump to:
Active Users
There are 1 visitors browsing this topic (0 users and 1 guests)