Run/Debug Doesn't Work

This forum is currently in read-only mode.
From the Asset Store
High quality sound effect pack, in the following categories: Garden work, tools
  • Hey all. I recently decided to give Construct Classic a try, and I'm excited by the possibilities it offers. I've run into a problem, though. Whenever I try to use the Run All/Layout or Debug All/Layout buttons, they don't work.

    When I click on any of the buttons, I get a quick loading screen, then nothing. There is no preview or debug window of any kind.

    The only workaround I've been able to find so far is to export the file as an .exe, which allows the project to run just fine.

    I'm using Windows 7 64bit. Tried running CC as admin and in compatibility mode, neither of which made any difference. I do have DirectX 11 installed, and have tried installing DirectX 9.0c, but the installer just says that a newer version is installed and then quits.

    Halp? O_o

  • Try using the DirectX 9 Web Installer: http://www.microsoft.com/en-ca/download/details.aspx?id=35

    Also, are you using r2 of Construct Classic? It's tricky to find on the forums but you can find a link to it in the site in my signature

  • Yes, I am using the r2 version of CC. Originally I was using 1-2. Neither work. And the web installer is what is telling me it won't install because Windows has a newer version.

    I was able to find a "full" installer here (and somewhere else as well): directx-9-0c.en.lo4d.com (x64 Mirror #2). That did install properly, though it's hard to tell if it actually installed DirectX9. It didn't fix the problem either.

  • I have seen the problem before in Windows Vista, but never Windows 7. Unfortunately you may have to continue exporting to EXE until someone can find another solution <img src="smileys/smiley6.gif" border="0" align="middle" /> (in Vista there was no solution either for me)

  • I think you may need Visual Studio 2005 redistributables also.

  • Construct Classic installs the redistributables when it's installed. I even tried installing the x84 and x64 files, but nothing has changed so far.

    Jayjay: That sucks, but I suppose I can live with it. :) Thanks for your help.

  • Try Construct 3

    Develop games in your browser. Powerful, performant & highly capable.

    Try Now Construct 3 users don't see these ads
  • Construct classic works just fine on Windows 7 32bit . I think it's a problem with 64bit

  • Doc Ai

    No, as I am running 64 bit Win 7 and CC works fine.

Jump to:
Active Users
There are 1 visitors browsing this topic (0 users and 1 guests)