Construct 3 Software Lagging Extremely Bad

From the Asset Store
Simple yet very life-like rag doll made with Physics!
  • So I'm not reporting this as a bug because I have no idea what could be causing it, could be my computer but I doubt it as everything else is running normally. Basically, yesterday Construct 3 worked fine. Today when i started to work in it the program lags horribly. Not my game mind you, the actual C3 software lags. Things take like 15 seconds to copy paste, it can barely load layouts or event sheets, even typing things into text boxes lags significantly. The debugger hardly works as well, and if you try to mess with something in construct while the game is previewing just forget it.

    Nothing changed on my computer from yesterday to today as far as I know, no windows updates or anything. The only change I've noticed in construct itself is that some of the UI for the engine seems to have changed slightly. It's a bit hard to explain but check boxes are different and in game text boxes have a slightly different feel as well, I uploaded a quick image of the check boxes below. I find it hard to believe that a minor UI change caused the entire engine to die, but like I said it's the only change I can see.

    I'm running version r201. This happens in both the desktop version and the browser version of the engine. In case a dev looks at this my computer specs are also listed below. I don't know that I expect anything to be done about this, I'm mostly just curious if this is just happening to me or if other people have seen the same issues. I can work in it but needless to say its quite a hassle.

    Specs

    OS: Windows 10 V1903

    CPU: Intel I5 3.40Ghz

    RAM: 16GB

    GPU: Nvidia GeForce GTX 1050 Ti

  • Same here. It seems that since the release of r201 beta I'm having the same issues as you've described.

  • You should report everything wrong with the engine as a bug. It is developers business to find the cause. The best thing you can do is provide them with as much information as you can to help identify it.

    If you don't want to run into this kind of stuff I also recommend using only Stable releases. Or you could do like I do - use Desktop version for stable releases & Browser for beta.

  • Try Construct 3

    Develop games in your browser. Powerful, performant & highly capable.

    Try Now Construct 3 users don't see these ads
  • FWIW, r201 in Chrome 83 is working absolutely fine for me.

  • Strange. Like I said I don't really expect a fix, just curious as to why it happened. Maybe my chrome is corrupted or something and needs a fresh install.

Jump to:
Active Users
There are 1 visitors browsing this topic (0 users and 1 guests)