My sprites and background come out blurry?

0 favourites
From the Asset Store
This package contains stylized assets to create your own dark fantasy 2D platformer game.
  • Title. Just wondering why this happens, and when I watch tutorials, it doesn't happen to them. I put in a valid picture, but once it comes out on the layout, it's very blurry? Help please!

  • Can you please provide CAPX please so we will know where is the problem

  • if you stretch small size pictures , for example like 32 x 32 size is small, if you make it big I think this can happen, this happen when a picture is stretched more than it can.

    If this is the original size of the picture, than I think there might be something else problem.

    Let us know

  • This is the capx file:

    http://www.4shared.com/file/Ne5An9cjce/AndrewGame.html?

    I've made sure my pictures were high definition, when I test it in game, it seems to be fine, just a little lower quality than I expected it to be, but not as bad as the one shown on the Construct 2 program. Just let me know if there's anything else I can provide, I feel like I need glasses when looking at the program. <img src="{SMILIES_PATH}/icon_e_confused.gif" alt=":?" title="Confused">

  • Can you load your file onto dropbox or another server that won't require me to endorse its product when I download it?

  • Here's the dropbox link. Sorry, I wasn't aware it required you to do that, didn't do it on mine.

    https://www.dropbox.com/s/9u89q3psp8w8v ... wGame.capx

  • Try Construct 3

    Develop games in your browser. Powerful, performant & highly capable.

    Try Now Construct 3 users don't see these ads
  • It's not blurry at all for me in either the editor or when running the project. This leads me to think the problem lies with your graphic card driver.

  • It looks fine to me.... not blurry at all, just a little busy & bright, maybe.

  • Same for me too - all looks ok and not blurry anywhere... Have you tried viewing it in the editor with WebGL disabled in the project properties - it could be your video card?

  • When I first booted up Construct 2, I was told to get an update on the graphics driver so I installed NVIDIA GeForce Experience. I'm not sure if that has anything to do with it because I installed that first before putting an image on the layout.

    I checked my Display Adapters via Device Manager and checked that both are up to date. Intel(R) HD Graphics Family & NVIDIA GeForce GT 525M.

    Not really sure what I would do.

    I'm noob at these types of things so bare with me. Thanks for the responses so far.

    EDIT: I checked the editor with WebGL disabled, still looks the same.

  • I've tried restarting the computer as in re-updating all the drivers as mentioned. Still blurry. I'm not sure why it's still like that? I guess this might be painful goodbye to Construct until next update or if the event stops happening.

  • Is your PC using the Nividia card? And what Make and Model is your laptop?

    I would try disabling one of the graphics cards all the way if you don't have that done already, if that dont work enable it back and disable the other one. Let me know!

    Also i just made a simple Capx for a someone on here to check if WebGL was running it has simple text in it run it and see what you get.

    https://www.dropbox.com/s/kbf03l3vq84yf ... nning.capx

    Edit: Andrewtheleon Send me make and model of laptop/desktop so i can try and get something figured out for you <img src="{SMILIES_PATH}/icon_e_smile.gif" alt=":)" title="Smile">

  • Make: Dell

    Model: N5110 (Laptop)

    I do use the NVIDIA card, more appropiately, NVIDIA GeForce GT 525M.

    I disabled the NVIDIA GeForce GT 525M and things didn't seem too different, I don't believe there was a change at all.

    When I disabled the Intel(R) HD Graphics Family, all hell broke loose. Screen turned black, had to restart, screen went to a much lower resolution.

    Also for some reason images seem to be a much lower quality on the layout for Construct 2, but text seems to work just fine, very high quality.

    EDIT: My computer is fine now, after re-reading, sounds like my computer went to poopooland, but it's fine. Also, I can't message you since my rep isn't over 500. ):

  • Bump. I'm hoping someone will have help for me please!

  • Yeah the update or SIL can effect things. I'm having the same issue, but my main character is loading okay.

Jump to:
Active Users
There are 1 visitors browsing this topic (0 users and 1 guests)