My Game Hangs on Loading Screen

  • Hello and thanks for looking.

    When loading my game for the first time from my website (through a browser - Chrome), it hangs at about the 80% mark (C2 logo - loading bar.)

    On refresh, the bar turns red then blue and finishes loading.

    Has anyone else experienced this? What can I do?

    My file is about 25MB and the website is GoDaddy (which I pay for.)

    Do you think it's C2, file size, GoDaddy...IDK?

    Thanks.

  • It's going to be difficult to make suggestions without either a link or .capx to test, so can only make suggestions.

    Try hosting it on a different free site such a Dropbox.

    Also try testing it with all the main browsers.

    Make sure to check the browser console for errors/messages.

  • thanks for taking the time Zenox. Here's the link to the game - http://gamecherry.com/mhsmb383/

  • Bizarre! For me, the bar shows about 98% but the log stops here:

    Application Cache Progress event (172 of 306) http://gamecherry.com/mhsmb383/images/koopa2-sheet0.png

    I then press the Stop button, the log shows:

    c2runtime.js:5

    Error loading image 'http://gamecherry.com/mhsmb383/images/koopa2-sheet1.png':

    Event {clipboardData: undefined, path: NodeList[1], cancelBubble: false, returnValue: true, srcElement: img…}

    c2runtime.js:95

    a.onerror

    then keeps loading, stopping at:

    Application Cache Progress event (304 of 306) http://gamecherry.com/mhsmb383/icon-256.png

    Hitting Refresh, everything loads and the game starts.

    Not sure what to make of this, but maybe someone can comment.

    (Press F12) to get the console log to display.

  • Blackhornet, thanks so much! IDK what that means but at least I have a place to start looking. This is great!

  • Try Construct 3

    Develop games in your browser. Powerful, performant & highly capable.

    Try Now Construct 3 users don't see these ads
  • I've now run the game in both Chrome & FireFox numerous times.

    I've compiled it several times as well with & without minify & with/without image compression.

    I've swapped out the erred images in engine and compiled - several times.

    The game still hangs on loading screen.

    It will hang at any time in the process between 50% - 99% Maybe one in 10 times it doesn't hang.

    It's always an image error.

    The image that erred is almost always different.

    A browser refresh loads the game every time.

    In Chrome error reads as:

    Error loading image 'http://gamecherry.com/mhsmbtest3845LQ6/images/wcfacade-sheet0.png':

    Event {clipboardData: undefined, path: NodeList[1], cancelBubble: false, returnValue: true, srcElement: img…}

    c2runtime.js:95

    In FireFox it reads as:

    Error: Image corrupt or truncated: http://gamecherry.com/mhsmbtest3845LQ6/ ... sheet0.png

    Source File: http://gamecherry.com/mhsmbtest3845LQ6/ ... sheet0.png

    Line: 0

    The erred image is almost always different & that's why diff. images in the 2 examples.

    I don't know why this is happening. Has anyone else experienced this?

  • Similar experience for me - stalls around 98%. If you close TAB (using Firefox) then click your link again, it loads almost instantly with no problem.

    Browser console does show:

    "Load of media resource http://gamecherry.com/mhsmb383/media/ma ... omono7.ogg failed."

    I would still be tempted to test it on another server if at all possible. The could be a weird configuration issue.

  • So, my thinking is that none of the files are bad, images or audio. I think it's just not pushing the whole file out and the errors are the files it was in the middle of loading when the data stopped. Otherwise the images/files would always be same or at least not load.

    And it doesn't always hang - 1 in 10 times it loads completely.

  • It just 'feels' like the server is timing out on transfer. The second load can retrieve most of the data from cache so it then has no problem.

  • exactly what I was thinking but I don't know how to fix that. I don't even know how to test for that. Do you?

    To the Google Tubes I go!

  • the only thing I have left to try is a loader layout and hope that fixes the problem, otherwise I'm screwed.

  • the only thing I have left to try is a loader layout and hope that fixes the problem, otherwise I'm screwed.

    Hi! Did you solved your problem?

  • Well, yesterday I faced the problem with images loading errors. Just before it I added about 20 frames to sprite with heart image (HP) to make it animated and funny. The problem was solved when I made that sprite static again by deleting all frames instead first one.

    (sorry for fuzzy english)

  • can anyone explain why this happens? i'm facing the same issue.

  • Same here ... anyone to help???

Jump to:
Active Users
There are 1 visitors browsing this topic (0 users and 1 guests)