Export to APK using Intel SDK (crosswalk) game sounds stop

  • EDIT: Moved this to this thread, im convinced its a c2 bug. https://www.scirra.com/forum/viewtopic.php?f=151&t=166126

    Hi,

    Weird issue here, I am thinking its intel SDK related, when I export my C2 game to intelSDK.

    Anyway, i created a simple CAPX one button that ontouch it plays a sound. Simple.

    When I create an APK using IntelSDK and install on phone it works fine, leave the app idling for say a minute and then the sounds stop. I have to force close the app and start the app again to get sounds working. Music works fine, just sounds stop.

    I am using

    C2 version R216

    Intel SDK version 2807

    Anyone having issues or had issues like this?

    Thanks!

    EDIT: Similiar issue to this post

    Here is my capx. http://www.filedropper.com/testapp

  • This is interesting. Remote debugging when the sounds stop working, this is what the debugger is showing. Each one was for when I clicked the button to play sound, they never actually play and each click of the button spawns another.

    Look at this screenshot

  • Try Construct 3

    Develop games in your browser. Powerful, performant & highly capable.

    Try Now Construct 3 users don't see these ads
  • use CLI 5.1.1 or CLI 4.1.2 + media plugin (the one with intel xdk)

  • use CLI 5.1.1 or CLI 4.1.2 + media plugin (the one with intel xdk)

    Hi thanks for the reply, I am a little confused by this as the issue even occurs before I have built the app using intel sdk, when I run the app on my phone through C2 preview on device, I get the same issue, so I dont think its related to IntelSDK anymore?

    But I am using CLI 5.1.1 when I build my app. Do I have to specifically add the plugin to my build?

    Are you referring to this plugin?

  • no

    core plugin then media

  • Hey i was having the the same problem too sound work only for about a minute then stop completely on my phone it work ok in construct 2 but after intel xdk spit it out seem like it eat my game sound lol...

    anyway what i did to fix it was to change CLI 5.1.1 to CLI 4.1.2 on puff sound works perfect. I read intel fix 5.1.1 was to fix sound issue but no bug still in it... now check out to game now and hear for yourself Word Search DLP https://play.google.com/store/apps/deta ... dsearchdlp

    edit

    i was using r216 first then i try r219 with CLI 4.1.2 so this should solve sound prob

  • no

    core plugin then media

    Will try, but problem happens even on chrome on browser through C2 Preview / Debugging.

  • Hey i was having the the same problem too sound work only for about a minute then stop completely on my phone it work ok in construct 2 but after intel xdk spit it out seem like it eat my game sound lol...

    anyway what i did to fix it was to change CLI 5.1.1 to CLI 4.1.2 on puff sound works perfect. I read intel fix 5.1.1 was to fix sound issue but no bug still in it... now check out to game now and hear for yourself Word Search DLP https://play.google.com/store/apps/deta ... dsearchdlp

    edit

    i was using r216 first then i try r219 with CLI 4.1.2 so this should solve sound prob

    Thanks, will give that a whirl, but I think its a C2 bug to be honest. I have "hijacked" this bug thread. https://www.scirra.com/forum/sound-lost-if-game-screen-sleep-or-switching-apps-on-android_t163470

Jump to:
Active Users
There are 1 visitors browsing this topic (0 users and 1 guests)