Construct 2 crashed. Lost 2 days of work.

  • My construct 2 crashed and I had autosaves on. I had seen it auto save a number of times today. After the crashed I went into the most recent project folder in which I had been working on but it says it was last modified on 7th April. Where are the auto saves saving to and how can I retrieve my work?

  • Ok I found the capx.autosave file. It is a secret file in the directory I was working on however how do i get my most recent autosave? Everytime I launch the project it loads work from two days ago. starting to panic now!

  • Ok removing autosave extension resolved this. My poor heart!!!!!

  • And here I am getting pissed when the thing does an auto save.

    Its actually kind of scary to be honest.

  • Your issue might not be the same, but when using r255/r256, C2 freezes during save. It was slightly helped by turning off Auto-save and (using a custom backup solution as an alternative). Unfortunately (for me) the freezing came back, and so I downgraded to r250 and haven't had the problem again.

  • Your issue might not be the same, but when using r255/r256, C2 freezes during save. It was slightly helped by turning off Auto-save and (using a custom backup solution as an alternative). Unfortunately (for me) the freezing came back, and so I downgraded to r250 and haven't had the problem again.

    Yeah, I can confirm this “freeze during save” problem on R254 too, in certain projects, but I won't fill a bug report, I can’t see a good way to replicate this problem.

  • cesisco, yeah, I've not also filed a bug report because it's just not reproducible; where do you start? But it is happening. I couldn't work like that so the r250 downgrade was necessary. The problem I have is that I'm not willing to upgrade for possible future bug fixes if this fundamental issue of saving is not addressed.

    It's only a hope, but I wish the Ashley will take a look to do some speculative debugging on this issue. I *know* that r250 does not freeze. At least that's a clue.. I think?

  • cesisco, yeah, I've not also filed a bug report because it's just not reproducible; where do you start? But it is happening. I couldn't work like that so the r250 downgrade was necessary. The problem I have is that I'm not willing to upgrade for possible future bug fixes if this fundamental issue of saving is not addressed.

    It's only a hope, but I wish the Ashley will take a look to do some speculative debugging on this issue. I *know* that r250 does not freeze. At least that's a clue.. I think?

    R250 is ok? that’s a starting point, thanks, but I have several projects saved with r254, so it wouldn’t work downgrade to r250.

    But it would be helpful to find if it happens randomly when it saves, or if it’s related with something, like project size, any particular event/behavior added before the bug happens.I’ll dig a little bit more to see if I can get any clue on this.

  • Try Construct 3

    Develop games in your browser. Powerful, performant & highly capable.

    Try Now Construct 3 users don't see these ads
  • R250 is ok?

    Yes: I've been using r250 for a long time before I had recently tried to upgrade to r255, that's why I had to 'report' it. There was/is no saving issue with r250 as far as I know.

    [quote:4amru9uv]but I have several projects saved with r254, so it wouldn’t work downgrade to r250.

    Do you know you can change the requirements in a capx (and caproj)?

    A capx is only a zip file; so you open the capx in 7-zip, extract the caproj inside that zip, then open it in a text editor. Near the beginning of the caproj look for this tag:

    <saved-with-version>25400</saved-with-version>[/code:4amru9uv]
    
    .. and change the value to 25000. Then drag the caproj back into the capx (zip).
    
    [quote:4amru9uv]But it would be helpful to find if it happens randomly when it saves, or if it’s related with something, like project size, any particular event/behavior added before the bug happens.I’ll dig a little bit more to see if I can get any clue on this.
    
    
    I had this *feeling* that it may have been related to the removal of a lot of assets (and possibly the resulting removal of events). But, actually, it also happened on a ordinary situation. I can't reliably produce it.
  • faulknermano thanks for the tip, I had to do that a couple a years ago and I completely forgot about that ” hack”.

    I’ll keep you posted if I find some other clue on this.Please keep us posted as well if you have any update on this.Thanks

Jump to:
Active Users
There are 1 visitors browsing this topic (0 users and 1 guests)