r179 - Phonegap build = Black screen

  • Problem Description

    In Phonegap Build = Black screen after preload

    Attach a Capx

    Simple Image as welcome

    2 small simple capx attachment ( r168 / r179 )

    Description of Capx

    This file is a simple test layout with image file and text

    ..see images

    since my old project after update to r179 from (R163)

    dint not work after phonegap build..

    Steps to Reproduce Bug

    • Step 1
    • Step 2
    • Step 3 etc.

    Observed Result

    After default load the screen keeps black

    Expected Result

    Should show layout with image

    Affected Browsers

    • Chrome: (YES/NO) NO
    • FireFox: (YES/NO) NO
    • Internet Explorer: (YES/NO) NO

    Operating System and Service Pack

    Win 8.1

    Construct 2 Version ID

    r179

  • Hope there is a fix for this

  • Can't reproduce - I only tested Android (a Nexus 5 running Android 4.4.4) and it ran just fine. What device are you testing on and what export options did you choose?

    It would also be useful if you could narrow it down to a particular release number that broke it. We made a lot of changes between r168 and r179.

  • HI Ashley

    I now downloaded C2 and run tests and It goes wrong in r172

    Ive posted the simple file

    r171- (working)

    r172 - (bug)

    Ive done a default Phonegap Export - and then Phonegap Build

    My Phone is a HTC DesireX - android 4.1.1

    HOPE this will help

    Cheers

    Flemming

  • OK, I've made a tweak for the next beta that reverts a small change made in r172 that I think may have broken old Android browsers. Let me know how it goes when r180 is out.

  • flemmig - can you check r180 now it's out?

  • Ive just Exported for phonegap with r 180

    BUT still black screen many still use android 4.1.1

  • flemmig - the only other change I can see in r172 relating to PhoneGap is we removed the 'device' plugin, because it appeared to be unused... but I guess maybe those older devices need it. Could you try exporting as PhoneGap, then edit config.xml and insert this just before the closing </widget> tag:

    <gap:plugin name="org.apache.cordova.device" />

    Then zip and build as usual on PhoneGap Build... does that fix it?

  • Try Construct 3

    Develop games in your browser. Powerful, performant & highly capable.

    Try Now Construct 3 users don't see these ads
  • Okay..done BUT sorry,

    Still black - here on phonegap https://build.phonegap.com/apps/383294/share

  • How about if you add <gap:plugin name="org.apache.cordova.media" /> as well?

    If that doesn't work I'm all out of ideas... that's about all the changes we made between r171 and r172...

  • Gave it a shoot BUT No luck

    https://build.phonegap.com/apps/383294/share

    Will try my tablet later

  • OK... one more last-ditch idea...

    After exporting, edit the .html file. The <canvas> tag sits inside a div with id "c2canvasdiv". Try removing the <div id="c2canvasdiv"> line and the corresponding </div> after </canvas>. r171 did not have that div, and it was added in r172 so that letterbox fullscreen mode could work.

  • Removed BUT still the same

    <body>

    <div id="fb-root"></div>

    <!-- The canvas the project will render to. If you change its ID, don't forget to change the

    ID the runtime looks for in the jQuery events above (ready() and cr_sizeCanvas()). -->

    <canvas id="c2canvas" width="480" height="800">

    <!-- This text is displayed if the visitor's browser does not support HTML5.

    You can change it, but it is a good idea to link to a description of a browser

    and provide some links to download some popular HTML5-compatible browsers. -->

    <h1>Your browser does not appear to support HTML5. Try upgrading your browser to the latest version. <a href="http://www.whatbrowser.org">What is a browser?</a>

    <br/><br/><a href="http://www.microsoft.com/windows/internet-explorer/default.aspx">Microsoft Internet Explorer</a><br/>

    <a href="http://www.mozilla.com/firefox/">Mozilla Firefox</a><br/>

    <a href="http://www.google.com/chrome/">Google Chrome</a><br/>

    <a href="http://www.apple.com/safari/download/">Apple Safari</a><br/>

    <a href="http://www.google.com/chromeframe">Google Chrome Frame for Internet Explorer</a><br/></h1>

    </canvas>

    <!-- Pages load faster with scripts at the bottom -->

  • No idea then... I guess there must be some kind of bug in the browser that we somehow exposed by some change... I don't know how we could track down what it is, I've gone through what I think is every relevant change for r172. Have you done much testing? Are you able to identify the range of Android versions/devices that are affected?

  • Whuuuu .. . works now in R181

Jump to:
Active Users
There are 1 visitors browsing this topic (0 users and 1 guests)