Multiple layers with "Transparent" set to Off"

  • I was fooling around and by simple mistake I believe I have found a bug with layers.

    Problem Description

    Setting layer "Transparent" to off shifts this layer background.

    [attachment=0:2sbos7cp][/attachment:2sbos7cp]

    Attach a Capx

    [attachment=1:2sbos7cp][/attachment:2sbos7cp]

    Description of Capx

    Empty project with only three layers

    Steps to Reproduce Bug

    • Make new empty project
    • Add one layer - set its Background to something other than white, Transparent to No, Opacity less than 100.
    • Add one more layer. Background color to different than white, Transparent to No. - and you should already see results like on image above.

    Observed Result

    After changing second layer (usually it's Layer 1) transparent and opacity. Every new layers created and set to above will be shifted to left-top corner of layout editor

    Expected Result

    Layer should be always at same position? not sure how to call this

    Affected Browsers

    • Chrome: -
    • FireFox: -
    • Internet Explorer: -

    Operating System and Service Pack

    Win 7 64b Sp1

    Construct 2 Version ID

    r178

  • Yeah noticed this myself many versions ago (can't remember which one), and then recently in R177. But seams to be ok at run time for me...

  • Yes, runtime is fine. It's only in the layout editor.

  • Try Construct 3

    Develop games in your browser. Powerful, performant & highly capable.

    Try Now Construct 3 users don't see these ads
  • Thanks, should be fixed in next build.

Jump to:
Active Users
There are 1 visitors browsing this topic (0 users and 1 guests)