0 Favourites

Texture Setter minimap problem

This forum is currently in read-only mode.
  • Hello guys! I've made a minimap in my game using texture setter plugin and canvas object. There are three families - one for tiled objects, second one is for sprites and the final one is for sprites that should be in front of all that mess. These families are pasted into canvas in proper order, texture setter does rest of the work. Everything is working fine when player comes to layout for the first time (you can revisit game areas anytime), but when I return back, not all of the objects can be seen on map. Here are some screenshots.

    <img src="http://s017.radikal.ru/i441/1201/18/37beca6b4611.png" border="0" />

    event sheet

    <img src="http://s018.radikal.ru/i501/1201/c3/70d18496771c.jpg" border="0" />

    good map

    <img src="http://s003.radikal.ru/i204/1201/df/462dec35dea5.jpg" border="0" />

    bad map

    I'm counting on your help. Thanks in advance.

  • Is any part of the canvas off screen when you do the paste?

  • Nope. Canvas coordinates are 0,0 and size is equal to the layout size.

  • Construct 3

    Buy Construct 3

    Develop games in your browser. Powerful, performant & highly capable.

    Buy Now Construct 3 users don't see these ads
  • I've noticed that bug affects only tiled objects. Maybe this will help. Also pasted objects are on different layers with equal scroll parameters though.

  • Try send to front for the objects that are missing. Also you don't need the for each for any of the events.

  • Try send to front for the objects that are missing. Also you don't need the for each for any of the events.

    I removed for each and sent them to front but result is the same. Maybe another suggestions?

  • I would ask ROJOhound directly as the creator of texture setter, because from what I read about that plugin, it really only uses a texture of another object, not any information of how that texture is used by the original object. A tiled background for example just uses one texture and repeats it, but texture setter will not use this repeating information, I'd say.

  • It wouldn't be an issue with the texture setter plugin. In the past I've seen objects not getting pasted into the canvas at the start of the layout. You could try a slight delay by using "compare time equal to 10" instead of "start of layout".

  • It wouldn't be an issue with the texture setter plugin. In the past I've seen objects not getting pasted into the canvas at the start of the layout. You could try a slight delay by using "compare time equal to 10" instead of "start of layout".

    It didn't help. I'm sure that it's a bug in canvas object.

  • I guess try posting a cap.

    My only other guess goes along with what Rojohound said.

    The canvas uses the gpu, so you may have to wait a tick before the paste.

    I usually used the function, call function after delay.

  • I guess try posting a cap.

    My only other guess goes along with what Rojohound said.

    The canvas uses the gpu, so you may have to wait a tick before the paste.

    I usually used the function, call function after delay.

    I tried to use function and set delay, but sometimes map is pasted correctly and sometimes not. Maybe I'll just insert sprite with proper image instead of canvas minimap. <img src="smileys/smiley18.gif" border="0" align="middle" />

  • I had the same problem, I think. I used, i think, "on device reset".

Jump to:
Active Users
There are 1 visitors browsing this topic (0 users and 1 guests)