0 Favourites

Non-Transparent layers being cleared if specific colour

  • Problem Description

    If the background colour of a specific layer that is not transparent is either white (255,255,255) or black (0,0,0), the layer clears after the first frame, this even happens when "Clear Background" is set to false.

    Attach a Capx

    Download Example capx

    Description of Capx

    All this capx does is create a set number of instances of a single sprite object with physics behaviour. You can set the colour of the background with setting the background colour of Layer 0.

    Steps to Reproduce Bug

    • Step 1: Create a new project
    • Step 2: Add either a new sprite object or particle object.
    • You could also open an example object and set the background colour of the bottom layer to black or white.

    Observed Result

    The background does a repeat effect from the graphics not being cleared.

    Affected Browsers

    • Chrome: (NO)
    • FireFox: (YES)
    • Internet Explorer: (YES)

    Operating System and Service Pack

    Windows 8.1

    Construct 2 Version ID

    r173

  • I can't reproduce any problem. There is no repeat effect on the background here, which makes sense because your .capx has "Clear background" set to "Yes". Even if I set it to "No", it still renders correctly because there is an opaque layer at the bottom. I do not understand what the layer color has to do with this. Did you submit the correct .capx?

  • I can't reproduce any problem. There is no repeat effect on the background here, which makes sense because your .capx has "Clear background" set to "Yes". Even if I set it to "No", it still renders correctly because there is an opaque layer at the bottom. I do not understand what the layer color has to do with this. Did you submit the correct .capx?

    I'm sure this I've linked the correct capx file.

    I've tried this out on my Windows 7 machine and I do not get this issue on any browser.

    On my Windows 8.1 machine, Chrome was the only one that worked as expected.

    On Internet Explorer 11, the background flickers between black and the set colour (in this screenshot it should be white) .[attachment=0:123yozj8][/attachment:123yozj8]

    On Firefox 30, the repeating effect occurs (as seen near the top) and theirs a white area around the sprite where it should be transparent. [attachment=1:123yozj8][/attachment:123yozj8]

  • They might be graphics driver bugs. Are your drivers up to date? Can you reproduce it on any other computers? Everything looks fine here on Wndows 8.1 on all three browsers.

  • Construct 3

    Buy Construct 3

    Develop games in your browser. Powerful, performant & highly capable.

    Buy Now Construct 3 users don't see these ads
  • Well like I said earlier, I tried it on my Windows 7 Desktop PC and couldn't reproduce it, I'll check my drivers on my laptop.

Jump to:
Active Users
There are 1 visitors browsing this topic (0 users and 1 guests)