0 Favourites

Is Playing still TRUE after set to different anim

  • I'm not sure if this could be consider as a bug, since this probably just how C2 works.

    But I thought this is a little bit quirky, at a glance everything seems to be correct.

    On a bigger project, stuff like this sometimes hard to track.

    <img src="http://i45.tinypic.com/24wsx1i.jpg" border="0">

    Link to .capx file:

    https://dl.dropbox.com/u/39382262/BUG/IsPlayingProblem.capx

    Steps to reproduce:

    1. Open & run the capx

    Observed result:

    • yellow box stay at (250,250), when it supposed to move to (0,0) after GREEN animation finish playing

    Expected result:

    • yellow box should be moving to (0,0) after GREEN animation finished playing

    Browsers affected:

    Chrome: yes

    Firefox: yes

    Internet Explorer: yes

    Operating system & service pack:

    Windows 7, SP 1

    Construct 2 version:

    121

  • Just move Box Set position to (250, 250) action to On any click event and it work. Animation is playing and stop in one tick so both of events are true. C2 check event 2 one time and event 3 all time. That is what I think about it. Sry for my bad english... <img src="smileys/smiley17.gif" border="0" align="middle" />

  • I would do two things

    1) move the GREEN finished below GREEN playing

    2) Add a wait 0.01 second to the GREEN finished if you keep having issues. Specifically right below the start BLUE animation

  • Thanks guys, I'll do that for now.

    Still this stuff is kinda weird though,

    Because when you're reading those simple event, it logically looks correct.

    Adding "Wait" or any other trickery to make it works seem to be against common sense (And IMO will add more quirk to how C2 works).

    Maybe my suggestion for this case is:

    • On finished is triggered at the end of the tick, instead of at the start of the tick.

    This way whatever applied to the "On finished trigger" will be applied at the start of next tick right away.

    However I don't understand the implication that may caused by the change,

    so I guess for now I'll just have to live with this.

    Just FYI, another thing that I thought is a C2 quirk is this one:

    http://www.scirra.com/forum/r103-new-spawned-obj-is-triggered-by-mouse-click_topic56718.html

    The fact that an event is triggered on a newly created object when you haven't done anything to that new object really confuse me.

    (maybe not for those who already use C2 for a while, but for new user this stuff is confusing)

    Keep piling this little quirk and it will be harder and harder to track a mistakes on bigger project.

  • Issue in OP should be fixed in the next build. Closing, if you think there are any other issues that deserve investigation, please post a full separate bug report.

  • Construct 3

    Buy Construct 3

    Develop games in your browser. Powerful, performant & highly capable.

    Buy Now Construct 3 users don't see these ads
  • using my 100th post to say you're the best dev ever Ashley,

    Thanks for listening <img src="smileys/smiley20.gif" border="0" align="middle" />

Jump to:
Active Users
There are 1 visitors browsing this topic (0 users and 1 guests)