0 Favourites

Chrome and Crosswalk App - Crash if loading ogg sounds.

  • Problem Description

    -Tablet Model : F&U ETB7554 (4GB)-

    Android 4.2.2

    1024 x 600 pixels screen

    RockChip - Dual Core: 1200 MHz

    RAM: 1024 MB

    Chrome for android run in preview and Crosswalk building apk, crash in my tablet, if loading ogg sounds on start. [TESTED]

    if Delete ogg sounds from a sound folder, and i have only m4a sounds in sound folder, Works Fine ?

    And if delete all sound from sound folder game run.

    The music works great, and run in ogg file ?

    What happens ?

    Attach a Capx

    https://dl.dropboxusercontent.com/u/66127489/Crosswalk/AudioTest.capx

    Description of Capx

    Two Sounds in m4a and ogg.

    Steps to Reproduce Bug

      1. Crash on Loading at start.

    Observed Result

    -

    Expected Result

    -

    Affected Browsers

      [YES] Chrome: (YES/NO) [NO] FireFox: (YES/NO) [NOTESTED] Internet Explorer: (YES/NO)

    Operating System and Service Pack

    Window 7 Ultimate 64bit

    Construct 2 Version ID

    Stable Release (r184)

    Firefox and Chrome Android browsers crashing when loading mp3's #274

    https://github.com/aduros/flambe/issues/274

    -- Google Group post error --

    https://productforums.google.com/d/msg/chrome/RJ18WZvitss/edQLMnwNEQEJ

  • Thanks for pointing this out. Same problem with Asus K00F

  • Thanks for pointing this out. Same problem with Asus K00F

    Thanks j0schi

    I hope to find a solution of this, all webapp games or crosswalk games are crash in many tables.

    There are a problem with chrome mobile with ogg files, Crash or not play sounds.

    i have report an issue to google for this.

  • jep, i have read it.... but also there seem to be several issues with the sound in crosswalk... basically the whole sound thing lags on start of a layout + you cant controll music volume... it always plays at max vulume at crosswalk. and when you import music as sound it works, but the app takes 5 minutes to start O_o doesnt make sence....

    hopefully things get sorted out soon. its very frustrating when you have your whole app ready and cant publish it because BASIC features dont work.

    regards

  • jep, i have read it.... but also there seem to be several issues with the sound in crosswalk... basically the whole sound thing lags on start of a layout + you cant controll music volume... it always plays at max vulume at crosswalk. and when you import music as sound it works, but the app takes 5 minutes to start O_o doesnt make sence....

    hopefully things get sorted out soon. its very frustrating when you have your whole app ready and cant publish it because BASIC features dont work.

    regards

    You're absolutely right.

  • Construct 3

    Buy Construct 3

    Develop games in your browser. Powerful, performant & highly capable.

    Buy Now Construct 3 users don't see these ads
  • Can't reproduce: your demo runs fine here on a Nexus 5 running Android 4.4.4 in both Chrome for Android (via preview over Wifi) and a Crosswalk build.

    Since your bug report suggests having any audio present at all causes the crash, then I am sure we would have heard far more about this, because basically every game that exists would crash all the time in both Chrome and Crosswalk. As far as we are aware, most people's games are working just fine in both.

    Perhaps this is an Android bug or an issue with certain device manufacturers, but I don't think it's a Construct 2 bug, so closing.

  • Can't reproduce: your demo runs fine here on a Nexus 5 running Android 4.4.4 in both Chrome for Android (via preview over Wifi) and a Crosswalk build.

    Since your bug report suggests having any audio present at all causes the crash, then I am sure we would have heard far more about this, because basically every game that exists would crash all the time in both Chrome and Crosswalk. As far as we are aware, most people's games are working just fine in both.

    Perhaps this is an Android bug or an issue with certain device manufacturers, but I don't think it's a Construct 2 bug, so closing.

    Ok thanks Ashley

  • I had the same problem with Android 4.2.2, when using the first Android build option. I then changed and used the old build method, the one in the second row, and I was able to run the game with sound.

  • I had the same problem with Android 4.2.2, when using the first Android build option. I then changed and used the old build method, the one in the second row, and I was able to run the game with sound.

    Hi Gregster

    Ashley says

    Perhaps this is an Android bug or an issue with certain device manufacturers, but I don't think it's a Construct 2 bug, so closing.

Jump to:
Active Users
There are 1 visitors browsing this topic (0 users and 1 guests)