0 Favourites

Weird 'bug' in Construct 2?

  • Hi,

    I'm not sure if this is a bug or something, but when starting a new project, I add some background and name some layers. Then I want to add another layer with a background below the layers I already had. So what do I do, I add the background (this case tiled background) to the layer, and move this layer all the way to the bottom of all the layers. What happens is that the tiled background is displayed behind the white layout.

    I've had this many times and it's super annoying. It also shows up white when previewing the layout in browser. The tiled background was still there and you can select and move it but it's like it's gotten 'behind' the layout layer.

    I'm running the latest Beta, but this also happened many versions before.

    • R
  • Construct 3

    Buy Construct 3

    Develop games in your browser. Powerful, performant & highly capable.

    Buy Now Construct 3 users don't see these ads
  • Rudi55

    When you start and empty projects the last layer at the bottom is set to "Transparent" = No by default

    And if you create a new layer after that it sets that new layers the "Transparent" = to yes

    so when you add new layers make sure after go to the last bottem layer and set "Transparent" = No and all the layers that are above that set them "Transparent" = Yes

    you can do that by click in each layer and on the left properties Panel look for "Transparent" and set it to Yes or No

  • Thanks! I thought it was a weird bug or something. Was totally clueless, thanks!

Jump to:
Active Users
There are 1 visitors browsing this topic (0 users and 1 guests)
Similar Topics Posts Views Last Post
Unread hot topic Locked topic
0 Favourites
Construct 3 any news?
889 125,610
uzumiapps's avatar
uzumiapps
Unread hot topic
353 32,093
yojona's avatar
yojona
Unread hot topic
313 26,492
Juryiel's avatar
Juryiel