0 Favourites

'Sounds' don't play whilst 'Music' is?

  • Yo,

    So I have decided to implement Music into my game. Horrah!

    Except, I am running into a problem.

    When the music is playing (Using a simple "Play" command at start of frame), it prevents other sound from playing, It'd only load like, 1 sound effect (since elsewhere, there is a sound playing at start of layout) but the rest don't end up loading D:

    I messed around with preloading but didn't really get any different results.

    Anyone had similar experiences?

  • Hmm, I found that running my game in Firefox rather than Chrome works, and the sounds + music play fine, but at the start of the game where the music is played, this error pops up...

    Javascript error! TypeError: context.createMediaElementSource is not a function localhost/Audio_plugin.js, line 1077 (col undefined) This is either a bug in Construct 2 or a problem in a third party plugin or behavior - please report it to the developer!

    <img src="https://dl.dropboxusercontent.com/u/7765312/AudioErrorFirefox.png" border="0" />

    @Ashley , I can't seem to recreate this in a new capx. I made a new project and added the exact same Music I'm using and played it in the same way, but no error message. I'll proceed to skin down my project and see what it might be, but before I go forth with that, does this error message help at all in knowing what to do?

  • Yo,

    So I have decided to implement Music into my game. Horrah!

    Except, I am running into a problem.

    When the music is playing (Using a simple "Play" command at start of frame), it prevents other sound from playing, It'd only load like, 1 sound effect (since elsewhere, there is a sound playing at start of layout) but the rest don't end up loading D:

    I messed around with preloading but didn't really get any different results.

    Anyone had similar experiences?

    I've exactly the same problem. I added music to my project, playing it at start of layout and since that sounds doesn't play.

    Any idea ?

  • I had a very similar issue during Ludum Dare; couldn't get sounds & music to play together. Worked in Firefox, not in Chrome.

    I did find a solution though; I used the 'Preload Sound' action at the start of the layout, and preloaded every sound effect I needed individually. This was a bit of a pain, but it fixed the problem for me

  • Construct 3

    Buy Construct 3

    Develop games in your browser. Powerful, performant & highly capable.

    Buy Now Construct 3 users don't see these ads
  • I remember trying to "Preload" some sounds on my "Menu" Layout (Which has no music), then clicking a button on the Menu ingame to go to the layout WITH music, and it didn't play the sounds I preloaded. :(

  • any updates with this? im having the same issue - music & sounds play nicely when they're all listed as "Sounds" but as soon as I play one music file listed as Music (ie so it streams) the music will play, but the sounds will not.

Jump to:
Active Users
There are 1 visitors browsing this topic (0 users and 1 guests)