0 Favourites

sound in chrome

  • i having trouble with sound in chrome (its doesnt play smooth)

    test

    click to play sound

    i have ogg and m4a in folders , is there a format i should add for chrome?

    (in firefox its plays fine)

    ( EDIT I HAVE ADDED A SOUND AT START THATS LONGER)

  • it sounds the same to me in firefox, chrome, and opera O.o.

  • hu? so you dont hear the stutter (its like more echo and noise + it plays slower i think ) thx for trying..

    that so strange, can somebody comfirm this?

  • i must be doing something wrong because ive just tested other games and these sound good

  • It sounds fine here, but in my testing I did come across something similar to what you describe - sometimes all the sound in Chrome is very stuttery, with lots of small gaps of silence. I think it's a bug in Chrome so we can't fix it ourselves, but I found usually just closing and reopening Chrome fixes it. Maybe they'll fix it in a future build.

  • Construct 3

    Buy Construct 3

    Develop games in your browser. Powerful, performant & highly capable.

    Buy Now Construct 3 users don't see these ads
  • ow man this really is a pain for me right now, restarting doesn't work

    + i tried this construct2 game in the same browsersession, just replaced the url and it sounds good to me, so that makes me believe its some other problem, but the fact that you are all hearing good sound is really messing me up

    http://dl.dropbox.com/u/22173473/PLANE%20CRAZY%20DROP%20BOX/index.html

    (game by chrisbrobs)

    i just tested the audioplayer by Kyatric, and the soundfx are stuttery and the music plays super! ow man...

  • I just did a new test with a soundfile from another user,

    i found out that its has the same weird stuttery sound if i import it to the soundmap,

    but when i import it in musicfolder it plays perfectly!

    i also tested my files directly into the browser and they play perfect, so i think there is still something wrong with the audioplugin in construct

    im on vista64 maybe that has something to do with it?

  • vtrix, I`m also on Vista 64 and am getting the same thing. Music seems fine but sound effects have a strange echo delay feeling to them. This only happens in Chrome and all of my drivers are up to date and working well.

    I`m also getting a low framerate in Chrome compared to other browsers which seems strange. For example, Space Blaster runs at 53fps in Chrome but a solid 60 in IE and Firefox.

  • hi, thanx for replying so it has something to do with vista64 and (maybe vista in general?) in combination with chrome, will check this out further..

    as for low framerate in chrome, last week chrome decided to disable the GPU Accelerated Canvas 2D at default, no idea why but they did, you have to manually enable it, put this in url   chrome://flags/

    not sure why you getting good framerate in firefox tho, for me its really bad, especially physics, but i havent installed the construct webgl version, i rather wait a little

  • Thanks for the tip, enabling GPU Accelerated Canvas boosted the frame rate but the sound still stutters. I wonder why this is disabled in the latest Chrome by default?

    Regarding the sound, surely if this was a Vista problem (I know that there have been various sound problems with Vista in other programs)it would happen in all browsers?

    Maybe it is just a Chrome bug as Ashley points out above.

  • FYI it's definitely a bug in Chrome, there's nothing we can do about it. You should have a look at reporting it through Chrome's support.

  • Will do Ashley, thanks for replying.

  • Jason, i think its a chrome bug related to vista64 or vista in general, because other users report that all browsers are fine.

  • Ashley, I have been having a good look at some other HTML5 games running in Chrome including games made with GameMaker, Stencyl and a few others and they all seem to run absolutely fine. There are no sound issues at all. This can only mean that it is something that Construct 2 is doing.

    The effect that I am getting is like someone is pausing the game on and of in rapid succession causing both a jerky frame-rate and stuttering sound effects.

    Any ideas as to what may be causing this would be most helpful. This only happens in Chrome but if the problem was Chromes then all of the games would show the same problem wouldn`t they?

  • What kind of event are you using to play the sound? I've been using nothing but chrome for C2 and the sound is just fine. Sometimes the first sound played in a layout is 'cut' at the beginning, but that's all.

Jump to:
Active Users
There are 1 visitors browsing this topic (0 users and 1 guests)
Similar Topics Posts Views Last Post
Unread hot topic
90 77,102
leonhard's avatar
leonhard
Unread hot topic
78 7,269
Ashley's avatar
Ashley Construct Team Founder
Unread hot topic
80 10,062
jonathanbencomo's avatar
jonathanbencomo