r80 Crash when adding sub-event

  • Any time I try to add a sub-event C2 crashes.

    ----------------------------

    Construct 2 Check failure

    ---------------------------

    Check failure! This is probably a bug:

    Getting event sequence number from event without one assigned

    Condition: sequence_number != 0

    File: Projects\Event.cpp

    Line: 30

    Function: unsigned int __cdecl Event::GetEventSequenceNumber(void) const

    Build: release 80 (64-bit) checked

    Component: Construct 2 IDE

    (Last Win32 error: 0)

    You are using a 'checked' release of Construct 2, intended for testing, which causes certain errors to be reported this way. Hit Ctrl+C to copy this messagebox - it's useful information for the developers, so please include it with any bug reports! Click 'Abort' to quit (unsaved data will be lost!),'Retry' to turn off messages for this session and continue, or 'Ignore' to continue normally.

    ---------------------------

    Abort   Retry   Ignore   

    ---------------------------

  • Try Construct 3

    Develop games in your browser. Powerful, performant & highly capable.

    Try Now Construct 3 users don't see these ads
  • Same here

  • same here, whatever sub condition, this must be fixed quickly because i see no other way around to continue developing other than to go to r79.4

  • same here, too

  • Seems to be working here:

    1) New project

    2) Add 'Start of layout'

    3) Right click, add subevent

    4) Add 'Every tick'

    No crash. Can you give me a particular .capx/repro steps that causes the issue?

  • Crash confirmed when opening an existing CAPX!

    ---------------------------

    Construct 2 Check failure

    ---------------------------

    Check failure! This is probably a bug:

    Getting event sequence number from event without one assigned

    Condition: sequence_number != 0

    File: Projects\Event.cpp

    Line: 30

    Function: unsigned int __cdecl Event::GetEventSequenceNumber(void) const

    Build: release 80 (64-bit) checked

    Component: Construct 2 IDE

    (Last Win32 error: 0)

    You are using a 'checked' release of Construct 2, intended for testing, which causes certain errors to be reported this way. Hit Ctrl+C to copy this messagebox - it's useful information for the developers, so please include it with any bug reports! Click 'Abort' to quit (unsaved data will be lost!),'Retry' to turn off messages for this session and continue, or 'Ignore' to continue normally.

    ---------------------------

    Abbrechen   Wiederholen   Ignorieren   

    ---------------------------

  • I get this error aswell. I get it even if I start a new project, add 'Start of layout' and then a sub-event.

    I can keep working if I choose "ignore".

  • Same here as I reported here: scirra.com/forum/bug-after-copying-webstorage-events_topic49578.html

    Same thing when adding a new global variable, or anything.

    I now need to copy and paste events because creating new ones makes c2 crash.

    This is a very serious issue.

  • this happen when i adding subevent ...

    ---------------------------

    Construct 2 Check failure

    ---------------------------

    Check failure! This is probably a bug:

    Getting event sequence number from event without one assigned

    Condition: sequence_number != 0

    File: Projects\Event.cpp

    Line: 30

    Function: unsigned int __cdecl Event::GetEventSequenceNumber(void) const

    Build: release 80 (64-bit) checked

    Component: Construct 2 IDE

    (Last Win32 error: 0)

    You are using a 'checked' release of Construct 2, intended for testing, which causes certain errors to be reported this way. Hit Ctrl+C to copy this messagebox - it's useful information for the developers, so please include it with any bug reports! Click 'Abort' to quit (unsaved data will be lost!),'Retry' to turn off messages for this session and continue, or 'Ignore' to continue normally.

    ---------------------------

    Abort   Retry   Ignore   

    ---------------------------

  • emmm i tried to open my project with r79.4 but it said that the project was saved with r80 so it couldn't be opened,and that means....this bug must be fixed very fast, also i noticed that there are like double users in the bug section of the forum since the release of r80 which was supposed to be a stable release ,..

    I see us waiting for r80.1 with a hotfix for this cause there must be lots of people who can't develop right now

    Also in the r80 changelog it is mentioned :

    Change Event sheet view: should now preserve your selection while adding and deleting items from the sheet

    can this be the cause ?

    also in my pc ignore wont do it, the window keeps poping up in the best senario if it doesn't result in a crash

    after i clicked the sub-event "Every tick" c2 flickers for some seconds and shows this :

    <img src="http://s18.postimage.org/gqqofovzd/bug2.png" border="0" />

    System :

    Windows 7 32 bit

    HP Pavillion Dv 7 1150ev

    Nvidia 9600M GT

    Drivers : 285.62

    Intel P8600 Duo

  • Not sure if this is useful, but I am not seeing this bug in R80. I can add sub events without any problem. Also, I don't get a crash when I open Weishaupt's CAPX. The file opens and runs without incident.

  • i checked for new drivers in the nvidia site and there are so im downloading now to see if its a driver problem because c2 flickers very fast before it crashes....hmm...lets see

  • My drivers are up-to-date, and I get the same flickers but I don't get a check failure. My C2 just stops functioning, and closes.

  • updated nvidia drivers to r295 still the same, cursor flickers at mouse-loading icon and then crashes

    Wink,for me too sometimes it just crashes without a window, this is rly serious bug,,:(((

    Ashley -_-''?

  • also crash on blank subevent (existing capx), + and like 50 errorsounds, only option is to close construct

Jump to:
Active Users
There are 1 visitors browsing this topic (0 users and 1 guests)