0 Favourites

r164.2 Check Failure - Project still marked as changed

  • Problem Description

    Suddenly my game starts reporting an error when I try to preview. Checking the Chrome console, it says its missing "loading-logo.png".

    Then I check the project and all the default images inside the "Icons" folder are empty (I open them and there's nothing). I save the project and try again, and now it works and the images are there again.

    But now when I try to save again I get this error window:

    ---------------------------
    Construct 2 Check failure
    ---------------------------
    Check failure!  This is probably a bug:
    
    Project still marked as changed after save
    
    Condition: autosave || !project->IsChanged()
    File: Construct2.cpp
    Line: 2222
    Function: bool __cdecl CConstruct2App::SaveProject(class Project *,bool,bool)
    Build: release 164.2 (64-bit) checked
    Component: Construct 2 IDE
    (Last Win32 error: 0)
    
    You are using a 'checked' release of Construct 2, intended for testing, which causes certain errors to be reported this way.  Hit Ctrl+C to copy this messagebox - it's useful information for the developers, so please include it with any bug reports!  Click 'Abort' to quit (unsaved data will be lost!),'Retry' to turn off messages for this session and continue, or 'Ignore' to continue normally.
    ---------------------------
    Anular   Repetir   Ignorar   
    ---------------------------[/code:n3zpgn0i]
    
    I closed the project without saving and closed C2. Reopen it, and on the top of the "recent files" list is the autosave. I try opening it and it says "document is empty"
    
    Luckly the original file is fine after all of this.
    
    It's the second time this has happened since version 164+
    
    [b]Attach a Capx[/b]
    ____ Upload a Capx to this post ____
        
    [b]Description of Capx[/b]
    ____ Concise description of what this CapX does ____
    
    [b]Steps to Reproduce Bug[/b]
    [ul]
        [li] Step 1
        [/li][li] Step 2
        [/li][li] Step 3 etc.[/li][/ul]
        
    [b]Observed Result[/b]
    Can't save
        
    [b]Expected Result[/b]
    Get to save
        
    [b]Affected Browsers[/b]
    [ul]
        [li] Chrome: (YES/NO)
        [/li][li] FireFox: (YES/NO)
        [/li][li] Internet Explorer: (YES/NO)[/li][/ul]
        
    [b]Operating System and Service Pack[/b]
    Windows 7 ultimate
        
    [b]Construct 2 Version ID[/b]
    r164.2
  • Construct 3

    Buy Construct 3

    Develop games in your browser. Powerful, performant & highly capable.

    Buy Now Construct 3 users don't see these ads
  • Closing, the problem probably stems from the fact loading-logo.png went missing at first. I cannot do anything without knowing how that file went missing.

Jump to:
Active Users
There are 1 visitors browsing this topic (0 users and 1 guests)
Similar Topics Posts Views Last Post
Unread hot topic Locked topic
195 16,197
Ashley's avatar
Ashley Construct Team Founder
Unread hot topic
102 6,404
Ashley's avatar
Ashley Construct Team Founder
Unread hot topic
144 24,216
ffman22's avatar
ffman22