0 Favourites

r161 > Lens WebGL effect seems broken

  • Hi, thanks for looking at this issue. It sounds minor, but I use it A LOT in my game :)

    Link to .capx file

    dropbox.com/s/pit9h4rwyfhupjc/LENS_FX_DEBUG.capx

    Steps to reproduce:

    Launch the title screen and look at the fire.

    Observed result:

    r161 > the heat effect is not displayed, and particles are cut next to it. You can see red quad corners, too.

    Expected result:

    r160 > the heat effect is displayed, and the particles are displayed on the whole screen.

    Note:

    If the capx ask for plug ins, just ignore it, none is used on this title screen.

    Browsers affected:

    Chrome: yes

    Firefox: untested

    Internet Explorer: untested

    Operating system & service pack:

    Tested on Win 7 and 8

    Construct 2 version:

    r160 and r161

  • The bug is affecting other WebGL effects too (alphathreshold is hardly working in this build).

  • The example .capx is kind of crazy, it'd help more to have something steady which remains in more or less the same position so that I have more than a few seconds to debug it. Can you come up with something? Also if other shaders are affected can you provide examples with screenshots?

  • Here's an image of the difference with my game:

    <img src="http://i.imgur.com/f9UMiSZ.png" border="0" />

    Basically it seems like the particles with effects are getting cropped (and the larger it is the more is cropped)? I'm using a particle objects.

    Aurel is this similar to your bug, I couldnt understand your cap/post either.

  • I'm really sorry for my bad English. I'm trying my best, but I know I still have a lot to learn :)

    Yes, I get some parts cutted off like you alspal.

    Your .capx could be way better for Ashley to look at.

    It's the same glitch as mine, with me having the lens effect not working on top of this.

    I must deliver an alpha version of my game for tonight, so in a hurry I just took the title screen from my actual game as a capx. It's not that "minimal", now I understand.

  • I think I figured out the issue, it's to do with particle box size! When you apply an effect to the particle object, if you don't make the particles box size large enough then anything outside that box will be invisible/cut-off!

    <img src="http://i.imgur.com/4iafrtz.png" border="0">

    So the solution in my case is to make the box larger, but the question is, is this change intended or a bug?

    I have a .capx with the "ripple effect" instead of the one I was using because it doesn't not come with the progam but gives the same result anyway.

    .capx download

  • I think I figured out the issue, it's to do with particle box size! When you apply an effect to the particle object, if you don't make the particles box size large enough then anything outside that box will be invisible/cut-off!

    <img src="http://i.imgur.com/4iafrtz.png" border="0">

    So the solution in my case is to make the box larger, but the question is, is this change intended or a bug?

    I have a .capx with the "ripple effect" instead of the one I was using because it doesn't not come with the progam but gives the same result anyway.

    .capx download

    Seconded, having the same issue w/ particles. Rolled back to the previous beta and it's fine again. I initially thought it was WebGL too, but it looks like an odd particle thing.

  • It's definitely a bug, and we did change some code around particle bounding boxes recently. Thanks for the investigation, I'll take a look soon.

  • Construct 3

    Buy Construct 3

    Develop games in your browser. Powerful, performant & highly capable.

    Buy Now Construct 3 users don't see these ads
  • alspal Thanks a lot, you saved me and my messy capx on this one :)

  • Particle rendering issue should be fixed in next build.

  • Yep, it is. Everything runs fine !

    Thanks ! :)

Jump to:
Active Users
There are 1 visitors browsing this topic (0 users and 1 guests)