0 Favourites

r113 Projects Affected by KB2735855 & KB27358

  • EDIT I found a workaround but not a fix. This issue only appears on old?/large? projects created prior to MS release of KB2735855. You can get the project to work normally by uninstalling KB2735855.

    This issue only appears if Windows Updates (KB2735855 & KB2735855) are installed

    It looks like the KB is intended to speed up 3rd party downloads but is causing widespread corruption

    link1

    story2

    story3

    Here is some feedback I got from ESET when I was ruling out antivirus:

    Marcos

    Eset Moderator

    Beware of MS hotfixes KB2735855 and KB2750841

    The recently released hotfixes KB2735855 and KB2750841 have been confirmed to cause data corruption during the download when a 3rd party driver working at Windows Filtering Platform layer intervenes in the communication. ESET has demonstrated it using a sample driver from Windows Development Kit and will contact Microsoft to address the issue with as highest priority as possible. In the mean time, we strongly recommend removing this hotfix until Microsoft comes up with a solution.

    Last edited by Marcos : November 21st, 2012 at 11:15 AM.

    Affected OS's

    Applies to

    Windows 7 Enterprise

    Windows 7 Home Basic

    Windows 7 Home Premium

    Windows 7 Professional

    Windows 7 Starter

    Windows 7 Ultimate

    Windows Server 2008 R2 Datacenter

    Windows Server 2008 R2 Enterprise

    Windows Server 2008 R2 for Itanium-Based Systems

    Windows Server 2008 R2 Foundation

    Windows Server 2008 R2 Standard

    Windows Web Server 2008 R2

    *************Original Post**********************

    Hi guys,

    My old computer (AMD X2 XP x86) died on me today, and I built a new box (Intel i5 x86) today, and I have come to realize that my project does not work on Intel machines for some reason. I had a friend confirm a similar behavior on his intel machine. I think somewhere along the way some variable or something got "off" causing this issue. All other Capx's, that are not Luna, seem to work fine on my newly built computer. This is leading me to beleive there is a bug deep in my code that is affecting only intel boxes.

    I am having trouble pinpointing root cause, but this error has had me stumped for days so I decided to reach out.

    I can play other big projects just fine on the arcade.

    I tried playing the tutorial projects and they worked great too.

    On start, my game idles there and tries to load with a white screen. The error log in Chrome shows the following, but I have observed similar behavior on IE and Firefox

    Here is an example of the error on Chrome. These seem to repeat

    Uncaught TypeError: Expecting a function in instance-of check, but got [object Object] Screen Goes White and

    [Can't read property event sheet of null]

    I will email you guys a link to the CapX since I cant release source.

    I'm not sure how to dissect the js errors.

    I tried old versions of my game.. like 108 versions and they exhibit the same symptom. Probably a weird quote in the wrong place or something?

    System Specs

    OS Name:                   Microsoft Windows 7 Ultimate

    OS Version:               6.1.7601 Service Pack 1 Build 7601

    System Manufacturer:       Gigabyte Technology Co., Ltd.

    System Type:               X86-based PC

    Processor(s):              1 Processor(s) Installed.

                               [01]: x64 Family 6 Model 58 Stepping 9 GenuineIntel ~

    3801 Mhz

    BIOS Version:              American Megatrends Inc. F11, 5/11/2012

    Total Physical Memory:     3,562 MB

    Available Physical Memory: 1,088 MB

    Virtual Memory: Max Size: 7,123 MB

    Tested on both:

    Nvidia GeForce 640 [latest drivers]

    Radeon ATI 6670 [latest drivers]

    The only plugins I am using are

    rex.while

    rex.pauseGillis2012-12-19 21:55:16

  • The link you provided by email says "invalid password" even when I enter the password you gave me... try using Dropbox with a private link. Also please note as per how to report bugs our policy is not to investigate any projects that use third party plugins, so you should remove them or reproduce the issue in a new empty project before sending us a .capx.

    I don't understand why you listed two graphics cards in your system spec. Is this some kind of dual link system? (Which is probably impossible with two different manufacturer's cards!)

  • Construct 3

    Buy Construct 3

    Develop games in your browser. Powerful, performant & highly capable.

    Buy Now Construct 3 users don't see these ads
  • EDIT I found a workaround but not a fix. This issue only appears on old projects created prior to MS release of KB2735855. You can get the project to work normally by uninstalling KB2735855.

    This issue only appears if Windows Updates (KB2735855 & KB2735855) are installed

    It looks like the KB is intended to speed up 3rd party downloads but is causing widespread corruption

    link1

    story2

    story3

    This issue only appears if Windows Update (KB2735855) is installed and you are working on an old project. I have tested with a trimmed down version of my project just showing one image and it still times out.

    This one is not password protected.

    You can download the file by copying and pasting this link into your browser

    gillis.exavault.com/share/view/qsx-aqqiptuh-bf9jrtrc

    Interestingly you can still add new objects but old objects fail to load.

    Very intriguing.

    Here is some info I got from ESET while I was researching the Antivirus implications on the KB

    Marcos

    Eset Moderator

    "Beware of MS hotfixes KB2735855 and KB2750841

    The recently released hotfixes KB2735855 and KB2750841 have been confirmed to cause data corruption during the download when a 3rd party driver working at Windows Filtering Platform layer intervenes in the communication. ESET has demonstrated it using a sample driver from Windows Development Kit and will contact Microsoft to address the issue with as highest priority as possible. In the mean time, we strongly recommend removing this hotfix until Microsoft comes up with a solution.

    Last edited by Marcos : November 21st, 2012 at 11:15 AM."

    This is now documented as a bug between KB2735855 and ESET NOD Antivirus kb.eset.com/esetkb/index

    So this might simply be corrupting the project as it passes the the WFP layer?

    Interestingly Awesomium projects run with no issues with this KB installed. It is just happening when running from Construct 2 using the play button

    Affected OS's

    Applies to

    Windows 7 Enterprise

    Windows 7 Home Basic

    Windows 7 Home Premium

    Windows 7 Professional

    Windows 7 Starter

    Windows 7 Ultimate

    Windows Server 2008 R2 Datacenter

    Windows Server 2008 R2 Enterprise

    Windows Server 2008 R2 for Itanium-Based Systems

    Windows Server 2008 R2 Foundation

    Windows Server 2008 R2 Standard

    Windows Web Server 2008 R2

Jump to:
Active Users
There are 1 visitors browsing this topic (0 users and 1 guests)
Similar Topics Posts Views Last Post
Unread hot topic
1,068 148,637
Reflextions's avatar
Reflextions
Unread hot topic
604 153,287
aniketraorane's avatar
aniketraorane
Unread hot topic
256 37,710
tutbarao's avatar
tutbarao