0 Favourites

Physics objects freeze after save state loaded

  • Problem Description

    As stated in this general thread, physics objects will sometimes freeze after I save and load a save state.

    In my own game, the conditions leading to this bug seem to be more complicated, but in the minimal demos provided, the bug will happen most of the time if the physics object has the "No save" behavior.

    After a save state has been saved and loaded, any physics objects (including newly-created ones) will not move at all. After a seemingly-random amount of time, physics will resume and all objects will start moving as expected.

    Attach a Capx

    Physics Freeze Bug3.capx

    Description of Capx

    There are three buttons: "Blood" will make a spray of physics-enabled sprites that fly off in random directions. "Save" will save the game's state. "Load" will load the above state.

    Steps to Reproduce Bug

    • Press the Blood button at least once
    • Press Save
    • Press Load
    • Press Blood several times.

    Observed Result

    Most of the time, the particles will be stuck in place for a while before they all start moving at once.

    Results may be inconsistent so the process may have to be repeated.

    Expected Result

    The particles will begin flying off as soon as they are created, as they did before Save/Load were pressed for the first time.

    Affected Browsers

    • Chrome: YES
    • FireFox: YES
    • Internet Explorer: YES

    Operating System and Service Pack

    Windows 10

    Construct 2 Version ID

    Release 252 (64-bit)

  • Thanks, should be fixed in the next build.

  • Awesome! I'll be looking forward to that update!

  • Construct 3

    Buy Construct 3

    Develop games in your browser. Powerful, performant & highly capable.

    Buy Now Construct 3 users don't see these ads
  • Well, this is strange. In both the demo I sent you and my new work-in-progress, the bug is fixed. But in my completed, already-released game (with the same 'engine'), the bug is still present.

    I don't suppose there's any reason the preview & export function might fail to publish the most up-to-date code? I tried clearing my Firefox cache before running the preview to be sure.

    If you could possibly figure out the cause of the same behavior in this stripped-down version of my existing game, that would be awesome.

    Instructions for reproducing the bug are on-screen.

    Still-broken demo

    Regardless, thanks a lot for at least fixing the problem in my new game!

Jump to:
Active Users
There are 1 visitors browsing this topic (0 users and 1 guests)