0 Favourites

Construct 2 Layout viewer bug

  • Problem Description

    Moving an object in the layout can cause other object to be display differently in the current and other layout.

    The object is still on the correct position, he is just invisble there, while he is diplayed somewhere else.

    I have a bigger project and this is causing troubles during editing. I can't see properly what object I have selected.

    Though, this bug doesn't affect the preview of the game. Exporting the game doesn't got affected either.

    I have tried the same Capx on three different computer and all of them show the same problem.

    I suspect there is a problem with the warp effect. Even deleting him, there might be some left overs whom didn't got removed.

    Attach a Capx

    https://dl.dropboxusercontent.com/u/152 ... 20bug.capx

    Description of Capx

    This Capx is stripped down from my bigger project. I didn't manage to reproduce the exact same bug from scratch. However, this Capx does consist the bug.

    It has two spritefonts objects.

    Both have a replace color effect.

    The left spritefont has an effect Warp.

    This is how the layout looks like originally

    Select the spritefont named start and move him around randomly. Everything should be displayed differently eventually.

    Eventhough everything seems to be displayed differently, or seems to be dissapeared sometimes. The object is still on his original position.

    Steps to Reproduce Bug

    You will need this spritefont https://dl.dropboxusercontent.com/u/152 ... _34x29.png

    • Create spritefont 1 on the left side
    • Change the sprite font to the one I have provided
    • Set character witdh to 34
    • Set character height to 29
    • Set character spacing to 3
    • Create spritefont 2 on the right side
    • Change the sprite font to the one I have provided
    • Set character witdh to 34
    • Set character height to 29
    • Set character spacing to 3
    • Copy spritefont 2 three times and but them under each other.
    • Add replace color effect on spritefont 1 and spritefont 2
    • Add warp effect on spritefont 1
    • Select spritefont 1 and move around
    • If this doesn't work, try ctrl+z till spritefont 1 is on it's original position
    • select the first spritefont 2 and move him around

    Observed Result

    Sometimes, the spritefont with the warp effect will dissapear visually from the layout. Sometimes it influence other objects visual representation.

    Often, this doesn't occur.

    Expected Result

    The objects should be displayed in the original position.

    Affected Browsers

    • Chrome: NO
    • FireFox: NO
    • Internet Explorer: NO

    Operating System and Service Pack

    Windows 7 Home Premium

    Service pack 1

    I forgot what operating system the other computers have. I will post it here once I have acces to it.

    Construct 2 Version ID

    r200 stable

  • I can't reproduce in r204.2. The problem you describe and screenshots seem to indicate it's a graphics driver bug. I'm testing on a nVidia GeForce GTX 660 and I can move around all three objects a lot just fine. What is the graphics hardware of the systems you can reproduce on and do they all have up-to-date graphics drivers?

  • I have uploaded two zip files. Each containing two video with a DxDiag log.

    Both shows similar problems. Sometimes moving object over great distance can fix the bug temporarily.

    The bug seems to be related to WebGL. I have tried tot turn that option on/off on my laptop.

    Here is the one for the laptop

    https://dl.dropboxusercontent.com/u/152 ... laptop.zip

    Here the computer

    https://dl.dropboxusercontent.com/u/152 ... laptop.zip

  • Hello, experiencing this same issue, upgraded to Construct version 205.2 from 200, latest Nvidia Drivers GTX 760, upgraded from driver version 347, bug is still prevalent.

    It happens when I drag an object on the canvas while there's already an object with Warp Effect on it. The new object's get warped from the object with the effect on it. Deleting the Warp Effect object and re-adding it to the canvas removes the effect on the new objects. The bug only happens to new objects added to the canvas when an object with Warp Effect already exists on the layout.

  • Construct 3

    Buy Construct 3

    Develop games in your browser. Powerful, performant & highly capable.

    Buy Now Construct 3 users don't see these ads
  • The bug seems to be related to WebGL. I have tried tot turn that option on/off on my laptop.

    Also reported a problem regarding weird behaviour with WebGL here: https://www.scirra.com/forum/203-textbox-bug_t129744 even though its of a different kind, it is also related to WebGL, seems like there is something wrong with it. But anyway, it was also closed without being solved.

  • Did anyone find out an workaround to this bug?

    I'm still having this problem at C2 Release 244.

Jump to:
Active Users
There are 1 visitors browsing this topic (0 users and 1 guests)