0 Favourites

Ajax and Audio breaks after semi-large music file is played

  • Problem Description

    ____ After playing a song on loop which was 22 MB when imported as wav (no issues stated or file errors) is played, followed by an ajax request for a project file that is somewhat buried in events, causes the ajax request to never return anything. when a wav that is played which is smaller, there are no issues with ajax requests____

    Attach a Capx

    ____https://www.dropbox.com/s/kjghuz4rcw3udk1/AjaxAudioConflict.capx____

    Description of Capx

    ____ Demonstrates how ajax requests quit working after the audio object plays a music file that is over a certain size (relatively small for a song)____

    Steps to Reproduce Bug

    • click button on the right
    • click the middle button
    • click button on right again to turn off that music
    • click button on left
    • click the middle button again

    Observed Result

    ____ ajax will not load the project file. also you cannot play the other sound file again, that breaks too ____

    Expected Result

    ____ Ajax should load the project file json string (which is a level taken from our game) ____

    Affected Browsers

    • Chrome: (YES)
    • FireFox: (Not sure)
    • Internet Explorer: (Not sure, I don't use shit browsers)

    Operating System and Service Pack

    ____ Windows 7 service pack 1 ____

    Construct 2 Version ID

    ____ Release 173 ____

  • Construct 3

    Buy Construct 3

    Develop games in your browser. Powerful, performant & highly capable.

    Buy Now Construct 3 users don't see these ads
  • Could you test all browsers please? It is important information to help accurately diagnose problems. Also does this happen after export?

  • I just tested it in Firefox and it works just fine with music streaming. It produced no ajax errors, and other songs also streamed properly afterward. I'm having trouble getting IE to load the game at all. But I've never updated IE and I can't remember the last time i've updated windows. I will try that next.

    Update: Only Chrome has the issue.

    When I export using node webkit, it works like normal.

    I apologize for not testing these things. I'm sort of new to bug testing. I will certainly be more thorough next time!

    For Now I will just have a check to see if the player is using chrome and force download the songs in advance or something

  • I think this is a known issue with Chrome breaking connections with the preview server. I'm not sure there's much we can do about it. Have you tested r175?

  • I just tested it in r175 and it still has the same problem.

Jump to:
Active Users
There are 1 visitors browsing this topic (0 users and 1 guests)