[Effect] Shader Effect & Editor released. Create your shader

  • On some cases its faster, but if you want to set it back to zero or hit a specific value it's a little tricky.

    I see, you have the undo/redo in case you change some value and you want to go back to 0.

    BTW, i will try to add the option of change values from the text boxes. Actually is a little tricky so will see .

  • Try Construct 3

    Develop games in your browser. Powerful, performant & highly capable.

    Try Now Construct 3 users don't see these ads
  • matriax You're one of the coolest person on this forum Thanks a lot!

  • Thanks! <img src="{SMILIES_PATH}/icon_razz.gif" alt=":P" title="Razz">

    ---

    Shader Effect Released:

    And here is the shader effect including a .capx example with all the presets workings and the editor exported in html5 to be used offline(is the same that the online one i posted above)

    https://dl.dropboxusercontent.com/u/659 ... editor.rar

    Inside the .capx you will find some comments that how all works.

    Enjoy!

  • Thanks for this...great work.

  • thank you matriax and congratulation for your work ;

  • Very cool, and thanks for sharing!

    I'm having an issue under Windows 10 where only half of a shader is rendering if parameters are changed in any way - see attached screenshot. This happens across all browsers and NW.js.

    I've updated to the newest nVidia Windows 10 drivers, but still no change.

  • digitalsoapbox

    I get the same thing but I'm on Win 7. I also have Nvidia card - GTX 970. What's your card?

  • I think is a similar error that on my other shader of flames that was solved by Gigatron :

    Seems i can't use the X variable of the shader position, when i do some cards not do the work correctly and this happens. I guess is the same or similar error, i can't confirm.

    I will try to solve the problem, sorry for the inconvenience :S .

    Note: My card is a NVIDIA Geforce GTX 670 , and works perfect :S

    Edit:

    I guess the problem is in this two lines that modify the coordinate X and make in some card you only see a half:

    q.x *= 1.0; // Number of flames on horizontal
    q.x = mod(q.x,1.0)-0.5; // 1=Separation / 2- Move to right
    [/code:2wxs8xsu]
    
    But after try some things i can't it working the same using other format or mixing, or deleting and creating some different
  • I think is a similar error that on my other shader of flames that was solved by Gigatron :

    Seems i can't use the X variable of the shader position, when i do some cards not do the work correctly and this happens. I guess is the same or similar error, i can't confirm.

    I will try to solve the problem, sorry for the inconvenience :S .

    Note: My card is a NVIDIA Geforce GTX 670 , and works perfect :S

    I'll check that solution out, thanks!

    I'm running on a GTX 770, Windows 10 x64, if that helps at all.

  • The solution i mean is for fix the .fx not nothing you can do sorry :S .

    I'm trying now but i can't get working at the moment, or is something i'm missing or i still not have the enough skill to fix that.

    digitalsoapbox If you want to try look this two lines in the .fx file:

    q.x *= 1.0; // Number of flames on horizontal
    q.x = mod(q.x,1.0)-0.5; // 1=Separation / 2- Move to right[/code:23uk165c]
    
    Remember that for a shader the start position (top-left) is 0/0 and bottom-right is 1/1. For X (q.x) 0 is left, 1 is right and 0.5 is center. I think the problem is "q.x = mod(q.x,1.0)-0.5;" maybe the "mod" operation works different in some cards ¿?. 
    
    If you can play with the values of this line of code and see if ther is one that works for you. At least i will be sure that this are the problematic lines  .
  • Well i get something that change the line and still works equal:

    https://dl.dropboxusercontent.com/u/659 ... r_v101.rar

    digitalsoapbox and zenox98 , Please, download, overwrite and tell me if now works correctly....

    Edit:

    I changed this:

    q.x = mod(q.x,1.0)-0.5;[/code:1ej3n5t4]
    by this:
    [code:1ej3n5t4]q.x = fract(q.x)-.5;[/code:1ej3n5t4]
    
    Is the problem fixed guys?
  • Unfortunately, not fixed for me. Still looks like post from digitalsoapbox.

  • I think is a similar error that on my other shader of flames that was solved by Gigatron :

    Seems i can't use the X variable of the shader position, when i do some cards not do the work correctly and this happens. I guess is the same or similar error, i can't confirm.

    I will try to solve the problem, sorry for the inconvenience :S .

    Note: My card is a NVIDIA Geforce GTX 670 , and works perfect :S

    Edit:

    I guess the problem is in this two lines that modify the coordinate X and make in some card you only see a half:

    > q.x *= 1.0; // Number of flames on horizontal
    q.x = mod(q.x,1.0)-0.5; // 1=Separation / 2- Move to right
    [/code:2th11zra]
    
    But after try some things i can't it working the same using other format or mixing, or deleting and creating some different 
    

    It's working for me ...

    I need .capx file to understand this issue..

  • I'm still having the same rendering error. I'm running the example file you've provided.

    On the off-chance that it helps, here's what I see when running the example .capx

  • Gigatron the .fx , .xml and .capx can be downloaded from the first post, this:

    https://dl.dropboxusercontent.com/u/659 ... editor.rar

    zenox98 digitalsoapbox Create a new document, add a sprite with my effect and run, still works wrong? How appears in the layout before run? also cutted in the half?.

    Also guys you tested the editor? this:

    https://dl.dropboxusercontent.com/u/659 ... index.html

    Also appears only a half part of tha shader?

Jump to:
Active Users
There are 1 visitors browsing this topic (0 users and 1 guests)