Problem with Animation

This forum is currently in read-only mode.
  • Hi there! I'am really grateful to developers, SDK is just awesome. For people like me (total programming lamers) it's possibly the only option for solo-gamedev )

    Well, anyway, during my explorations i encountered a problem. In an event, I am checking if certain control is pressed, and than setting the animation ("shoot" for exalmpe). The problem is that when i press the button, i see only one frame from setted animation. And it plays very fast.

    I decided to debug that. I changed the condition from "Control Pressed" to "Key is Down" (the key is L). In result, when i hold down the key i see only 1 random frame from my animation.

    The settings in Animatior seems to be correct:

    (settings are equal to all angles)

    Animation speed: 12

    Looping: unchecked

    Repeat#: 1

    Repeat to: 3 (that's my last frame)

    Ping-Pong: uncheckded.

    Is that situation a bug? Or maybe i have done something wrong? Please help )

    PS Uploaded a .cap file. http://www.box.net/shared/7a7r1cpq6t

    The event that caused trouble can be found in "Controls" event sheet.

  • Try Construct 3

    Develop games in your browser. Powerful, performant & highly capable.

    Try Now Construct 3 users don't see these ads
  • You have a conflict in your events. Your run and idle animations need the condition "L is not held down" added to them. Then it works.

    Also, if you want it to repeat 3 times properly, you'll want to repeat to the first frame not the third.

  • Thanks, that works. But then it comes further:

    I tried to set the condition to "Control pressed" (that was the original idea) but it still swallows my anims )

  • Well that would be because the on key pressed happens very quickly, then the event goes back to checking if the player is idle or moving.

    You could try adding the condition to the idle and run events to check if the shoot animation is playing, and if it isn't, then play them. Just make sure your animation for shooting is not going to loop forever, and that it is timed how you want it with repeats.

  • I'm maybe having the same problem... when basic animations is running its ok... but when I added some more it having problems as loading a fast first frame and not hold the animation.

    I tried what you said, and I even dont got close... And some ones is only playing one frame not the entirely animation, but this holds...

Jump to:
Active Users
There are 1 visitors browsing this topic (0 users and 1 guests)