Dragging A Project Above the Webpage Breaks The Mouse Object

  • Problem Description

    When you hold the left mouse button and drag a layout above the webpage, then release the left mouse button. The mouse object doesn't function correctly. It causes the on mouse button down condition to return true even when the mouse button is not down.

    Also the cursor changes into a black circle.

    This bug only affects chrome with the fullscreen in browser setting switched to off.

    Here's a video of the bug. The bug starts at 0:05

    https://vid.me/GzA7

    Attach a Capx

    http://www.mediafire.com/download/6m30c ... litch.capx

    Description of Capx

    The text changes to "the left mouse button is down" when the left mouse button is down and "the left mouse button is not down" when the left mouse button is not down.

    Steps to Reproduce Bug

    • Create a new empty project.
    • Set the preview browser to chrome.
    • Set "fullscreen in browser" to off.
    • Run the layout.
    • Hold the left mouse button and drag the layout above the webpage, then release the left mouse button.
    • Drag your cursor around the layout and your cursor will change to a black circle and the mouse object will not work correctly.

    Observed Result

    The text says the left mouse button is down even though the left mouse button is not down.

    Expected Result

    The text should say the mouse button is not down when the left mouse button is not down.

    Affected Browsers

    • Chrome: YES
    • FireFox: NO
    • Internet Explorer: NO

    Operating System and Service Pack

    Windows 8.1

    Construct 2 Version ID

    Release r228

  • Hi JackieChan, I tried to reproduce using your Capx, but it works fine for me (text reflects true mouse button status).

    Are you using the latest version of the graphic card driver? Have you tried with another mouse?

  • Yes my graphics card is up to date and the problem happens on my 2nd mouse too.

    I'm still getting the issue here. Did you test it on chrome? The bug only happens in chrome for me.

  • Yes, tested on Chrome (latest version).

    Need to have some other people test to see if they can reproduce the issue.

  • Try Construct 3

    Develop games in your browser. Powerful, performant & highly capable.

    Try Now Construct 3 users don't see these ads
  • I think this is the same issue as the other problem you reported. There's a Chrome bug report here now: https://bugs.chromium.org/p/chromium/issues/detail?id=613990

    Also, please don't use mediafire - it requires Flash and spams me hard with ads and popups. Dropbox, Google Drive or OneDrive are much better!

Jump to:
Active Users
There are 1 visitors browsing this topic (0 users and 1 guests)