Construct 2 v269 Closes Randomly

  • Just testing...

    I think something is wrong with this thread, I previously received a few email notification on replies that are not showing up here.

    Does anyone see posts beyond the 15th reply?

  • Constantly crashing as well on my Dell G3 laptop with GTX1050 Mobil GPU.

    Just tried installing it on another laptop, HP Probook 650 with Onboard GPU, and crashes as well.

    Just spent the last hour creating new projects and simply loading assets and it crashed 4 times. I notice I was on 267 and updated to 269 with the same results. The crash usually occurs when playing around in the editor or double clicking a asset.

    I have a freshly installed Windows 10 PC at home, will try installing on it and see.

  • Fyi I'm on v268 with crashes.

  • experiencing crashes when waking my macbook with windows7 ultimate 64bit with r269 64bit up from energy save mode.

    first thought maybe VMWARE packer used by scirra caused that but since they use that for ages and never happened before stopped that thought

  • Given C2's code itself has changed so little over the past several releases, I'm working on the theory that stability issues may be caused by third-party libraries the editor uses. I just released r270 which updates two internal libraries to the latest version. Let me know if that makes any difference.

  • 270, crashed while closing tilemap image editor.

  • For me it crashes when i'm editing animation frames or launching the preview with alt+4.

    I also have this error on the startup:

    ---------------------------

    Construct 2 Check failure

    ---------------------------

    Check failure! This is probably a bug:

    ACE table: Condition should not specify cf_not_invertible with cf_trigger or cf_fake_trigger - triggers are implicitly non-invertible, remove cf_not_invertible

    Condition: !(((flags & cf_trigger) || (flags & cf_fake_trigger)) && (flags & cf_not_invertible))

    File: c:\c2\source\exporters\html5\..\..\common\ERAHelpers.h

    Line: 206

    Function: void __cdecl era::ACETable::AddCondition(int,int,const class std::basic_string<wchar_t,struct std::char_traits<wchar_t>,class std::allocator<wchar_t> > &,const class std::basic_string<wchar_t,struct std::char_traits<wchar_t>,class std::allocator<wchar_t> > &,const class std::basic_string<wchar_t,struct std::char_traits<wchar_t>,class std::allocator<wchar_t> > &,const class std::basic_string<wchar_t,struct std::char_traits<wchar_t>,class std::allocator<wchar_t> > &,const class std::basic_string<wchar_t,struct std::char_traits<wchar_t>,class std::allocator<wchar_t> > &,void (__cdecl *)(const class era::StaticResult **,int,class era::StaticEvaluation *))

    Build: release 270 (64-bit) checked

    Component: HTML5 exporter

    (Last Win32 error: 0)

    You are using a 'checked' release of Construct 2, intended for testing, which causes certain errors to be reported this way. Hit Ctrl+C to copy this messagebox - it's useful information for the developers, so please include it with any bug reports! Click 'Abort' to quit (unsaved data will be lost!),'Retry' to turn off messages for this session and continue, or 'Ignore' to continue normally.

    ---------------------------

  • makarone - that startup error is unrelated and is caused by a broken third-party addon.

  • For awhile now I have been experiencing these crashes aswell and they mostly occur when im using the image editor, for example when im adding an animation, renaming an animation and adding frames.

    They do seem to occur more often when im using the image editor but they also do happen when im working in the event sheet, but it seems less often.

    For the last few days I have been working with the image editor more that usual and I have been experiencing way more crashes. Even today I had more then 10 crashes without warning. I cant stress it enough that since I have been using the editor more in the last few days the crashes have occured way more often.

    This is not something that happend until recently and have been experiencing this for awhile now, couple of months I think.

    Here is the info that was requested on the first page:

    Full system details:

    OS: Windows 10 Pro v10.0.17763 Build 17763

    HDD: Samsunbg SSD 850 Evo

    Ram: 12GB

    Processor: Intel Core i7-2600k

    Graphics Card: Geforce 1080

    Versions:

    As mentioned I have been having these crashes for quite awhile now, not just since r269. I'm using the Steam version of Construct2, version r269. If there is a r270 version on Steam then how do I update to that? Can you force it since the auto update is on and not updating.

    Icon Mode:

    I saw the suggestion of changing the icon mode to "Don't show unique icons" and this didnt solve the problem.

    What can I do to help out and find out what causes this? Ashley

  • For me it crashes most of the time when i'm using keyboard.

    WHen i hit alt+4, or when trying to type something, for example in the search field.

    I'm on win 7 X64, Core i7 , 8gigs of ram. On the other setting menu i have selected " Don't cache unique icons "

    Ashley, this error started to happens with r70 release. Unfortunately i cant use older builds because project are saved with new one.

  • Ashley

    So I did some testing this morning and it's fairly easy to replicate the crash. I captured some footage of me using C2 and not doing anything crazy, just duplicating animations, sprites or adding new frames. The link to the playlist is below and ofcourse I could send the capx/project but the project doesnt contain much really.

    I created a new project containing the following:

    - Few empty layouts

    - Did not add any behaviours

    - Several sprites with animations, with folders and some without.

    - I duplicated the sprite about 130 times. The memory usage was quite high so I actually also tested it out with just 27 sprites in the project in one of the videos.

    Now to make it crash I mostly either duplicated a sprite, added or removed an animation, saved the project, repeated the steps again and it would crash. The crashes occur very regulary, i'm not talking after a hour of use, or 15 minutes but more between couple of seconds or 5 minutes.

    But I also discovered a new action that would crash C2, if I repeated the steps above and just by moving the Windows Taskbar a couple of times by resizing it. I have a suspicion that something goes wrong when C2 is updating/refreshing it's interface..

    Some notes:

    - Saving the project is a step that is not really required to make C2 crash, I did several tests in which I didnt save the project. It does feel that crashes occur way quicker when saving the project and when you do one of the following actions:

    - Duplicate an objects.

    - Add an animation

    - Import new frames to a sprite object.

    - I'm trying to make C2 crash by moving the windows taskbar mostly, it seems like an important part of the puzzle. And it seems like an important part to me since at that moment I'm not actually using C2 and C2 itself is just updating it's interface.

    - I also tested it out with just 20 objects in the project and with just 4 objects in a layout.

    - My monitor is a 1440p display and during one of the test I set it to 1080p, thought perhaps something goes wrong with resizing the ui element, but it still crashed.

    - I also did a test in which I closed the Object Bar, Layer Bar, Properties Bar and Project Bar. But by cloning an object, add an animation and moving the windows task it would crash.

    - The memory usage in the test project is very high but be mindful that this also occurs when its low. In my main project the mem usage is around 150mb. With that project it can also crash quite quickly.

    During the testing the following steps seem like a very consistent way of making C2 crash:

    1. Clone Object Type on Layout

    2. Paste it in Layout

    3. Double Click new object.

    4. Duplicate an animation

    5. Click new animation

    6. Add frames from gif or just an empty frame.

    7. Close Editor

    8. Save

    9. Move Windows Taskbar.

    10. Crash

    If there is anything else I can test let me know. Im using the Steam version of Construct2 and I wouldnt mind testing it out with the standalone version, but I don't have that version.

    Here is the playlist with some footage. Skip to the end for the crash..

    youtube.com/playlist

  • I can confirm the problems too.

    C2 often crashes more than once an hour. It systematically happen to me when the editor is NOT focussed, i.e. when I alt-tabbed to any other program (C2 preview, photoshop, anything else). It also happened at least 3 or 4 times to me when I was holding Alt and pressing tab, to switch from a program to another. In this case I saw the C2 window shutting down.

    Please note that this happens even when the project has not been saved, so progress is often lost.

    Some info about my computer:

    MSI Laptop GS60 6QE

    Windows 10 Home

    Intel Core i7-6700HQ CPU GHz

    16 Gb RAM

    64-bit OS

  • It has also happened to me twice.

    1-By pressing ALT + TAB

    2-On this occasion I had the focus on another program that was on the second monitor, Construct was on the first monitor. When I was working on the other program I realized that if I took the cursor to the C2 window (on the first monitor) then the cursor adopted the appearance of the circle that in windows 10 indicates that the program is processing but when I activated the window of C2, the crash happened.

  • Are mistakes happening with capx or caproj?

    They happen to me with capx

  • Try Construct 3

    Develop games in your browser. Powerful, performant & highly capable.

    Try Now Construct 3 users don't see these ads
  • Like the post above, I've found my c2 crashes when I alt+tab after working on a capx for a couple of hours. It's usually to see the preview, or edit an animation frame in Photoshop, but only after some time working on the project. I've seen it crash on a save as well, but less frequently. I wonder what they have in common?

    I'm on the latest beta (270?), Windows 7 professional 64 bit, 16gb of memory.

    Edit: I don't use Google drive

Jump to:
Active Users
There are 1 visitors browsing this topic (0 users and 1 guests)